Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

15 Kasım '08

 
Kategori
Evcil Hayvanlar
 

Hayvan Dostlarımız Hakkında...

Hayvan Dostlarımız Hakkında...
 


Gelincikler niçin eşyaları aşırırlar ?..

Evinizde bir gelincik besliyorsanız, eşyalarınız ortadan kaybolduğu takdirde şaşırmamalısınız!.. Zira bu sinsi hayvanlar anahtarlık, mücevher ve çorap dahil her şeyi aşırabilirler. Daha sonra da bu eşyaları yatağın altına, dolaba ya da bir başka kuytuya saklarlar.


Lâkin, bu kesinlikle gelinciklerin hatası değildir. Bu kürklü çöpçüler, doğal ortamlarında kışın hayatta kalabilmek için yuvalarına yiyecek saklarlar... Evcil gelincikler de bir şeyler saklama içgüdülerinden vazgeçemezler. Sakladıkları şeyler kendilerine ait olmasa da bunu mutlaka yapacaklardır.


Kedinin bütün tüyleri dökülürse ne olur ?..

Tüylerinin tamamı dökülen kedilerin ve dahi köpeklerin yaşamı oldukça zorlaşır. Zira tüyler hem bu canlıları sıcak tutar, hem de derilerini güneşin zararlı etkilerinden korur.


Bunun dışında, tüyler bu sevimli evcil hayvanları böcek ısırıklarına, diğer hayvanlardan gelecek saldırılara ve çalıların arasında gezinirken dikenli bitkilerin verebileceği zararlara karşı da korur.


Kaybolan köpekler yollarını nasıl bulurlar ?..

Köpeklerin, gidecekleri yönü belirlemek için burunlarına güvenmeleri yeterlidir!.. Bu hayvanların olağanüstü bir yön duygusu vardır. Tanıdık kokuları kilometrelerce öteden dahi alabilirler. Bu sevimli dostlar, öncelikle ilk aldıkları kokunun izini sürerler... Çünkü o koku, onları bir diğerine götürecektir. Bu zincirleme koku takibi eve ulaşıncaya dek devam eder.


Bu yetenek sayesinde yabanıl köpekler ve kurtlar hayli geniş bir alanda avlanabilir, ardından sürülerine geri dönerler.
 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..