Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mayıs '09

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Hayvanat Bahçesi

Hayvanat Bahçesi
 

Darıca Hayvanat Bahçesinin sevimli ayısı.


Darıca Hayvanat Bahçesi

Yaz bu sene çok nazlı bir türlü İstanbul’a uğramak istemiyor, derken bu pazar güzel ve güneşli bir güne uyandık. Sabah erkenden oğlumun kahvaltısını yaptırdıktan sonra Darıca Hayvanat bahçesine doğru yola çıktık. Yol güzergahı için I GO ( navigasyon) dan yardım aldık sağ olsun kapıya kadar götürdü. Darıca Hayvanat bahçesine en son 5-6 yıl önce gittiğimi hatırlıyorum. Bu seferde 3 yaşındaki oğlumun kitaplardan tanıdığı ve çok sevdiği hayvanları tanıması için ziyarete gittik.

Türkiye’de hayvanat bahçesi kültürümüz fazla gelişmiş değil aslında. İstanbul’da tek bildiğim yer Darıca’da bulunan Boğaziçi Hayvanat Bahçesi. Hayvanat bahçesinin bir çok eksiği var fakat buranın ticari işletme olmadığını bildiğimiz için çok umursamadık. Hayvanat bahçesine kişi başı giriş 15, 00 TL 6 yaşın altındaki çocuklar için ücret alınmıyor.

Maymunları fıstıkla besledik tabii ki parkta satılanlarla. İkramlarımız büyük bir iştahla kabul edildi. Aslanı uyandırmaya çalıştık ama öasanın altına saklanmıştı. Kaplan iyi günündeydi tüm heybetiyle salınıp durdu. Lamaları oğlum çok sevdi elinde fotoğraf makinesi ile zamanı dondurdu durdu. Penguenler havanın ısınmasından pek memnunmuş gibi durmuyorlardı. Pony’ler çok sevimliydi, isteyenler Pony’lere ücret karşılığı binebiliyordu fakat bizimki pek yanaşmadı.
Timsah, penguen, lama, papağan, yılan, aslan, kaplan, devekuşu, ayı, zebra ve daha yüzlerce değişik cinste hayvan görebilirsiniz. Maalesef fil ve zürafa yok sergide. Yiyecek olarak içerideki kefelere güvenmeyin ücretleri makul fakat kalite hijyen ve özen 100 üzerinden 30 alır.

Bir hafta sonu çocuğunuzla güzel vakit geçirebileceğiniz keyifli bir ortam sunuyor Darıca Hayvanat Bahçesi. Biz çok keyif aldık. Havalar çok ısınmadan gitmek iyi olur çünkü içeride çocuklar için güzel bir oyun alanı var ve bir tur 2-3 saat sürebilir.

 
Toplam blog
: 3
: 1684
Kayıt tarihi
: 17.04.09
 
 

Discover Education Center İngilizce ve Almanca Kursu'nda yöneticiyim. İngiliz Dili ve Edebiyatı mezu..