Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Kasım '08

 
Kategori
ÖSYS
 

Hem Dersler Hem ÖSS: Ne Olacak Halim?

Hem Dersler Hem ÖSS: Ne Olacak Halim?
 

ÖSS hazırlığı, sadece lise son sınıfa bırakılması gereken bir süreç değildir. Bunun için, belki biraz abartılı olacak ama ilköğretimden bu yana bir hazırlık maratonu içerisinde olmak gerekiyor. Böyle yapanlar da var… Bir yarışa hazırlanmanın en iyi yolu, hazırlık sürecini uzun bir zamana dağıtarak, azar azar ama disiplinli bir şekilde oluşturabilmektir. Moraliniz bozulmasın tabii ki… Eğer siz, ilköğretimden bu yana, bahsettiğim şekilde hazırlanmışsanız, ne ala… Yok, eğer böyle yapmadıysanız, üzülmeyin… Zararın neresinden dönülse kardır. Kalan süreyi çok verimli bir şekilde değerlendirebilmek elinizde…

Her sınav için geçerli olduğu gibi ÖSS içinde sistemli, düzenli ve programlı ders çalışmak esastır. Ders çalışmadan sınav kazanma düşüncesi hayalden başka bir şey değildir.

Ders çalışmak, genellikle pek sevilmez… Bununla birlikte, bir işi yapabilmek için de zaten güçlü bir motivasyona ve sağlam bir iradeye ihtiyaç var…” Bunlar bende yok” diyenleri duyar gibiyim… Katılmıyorum; hepinizde, motivasyonun ve sağlam bir iradenin potansiyelleri var… Ancak, bir kısmınızda bunları harekete geçirebilecek yakıt ateşlenmediği için durağan bir vaziyettesiniz… Birisini bir şey yapmaya zorlayabilirsiniz, ama o kişiyi bu şeyi yapmak istemeye kesinlikle zorlayamazsınız. İstemek için gereken arzu içimizden gelir ve motivasyon da içten zevk almamızı sağlayan içten gelen en büyük güçtür. Size bir ateşleyici lazım… Yazılarımı okumaya devam ederseniz, belki de bu ateşleme ortamını oluşturabileceksiniz.

Swette Marden :” İnsanoğlunun içinde uyuyan güçler vardır. Bunları bilebilse kendisi bile şaşırır. Çünkü bu güçlere sahip olduğu aklından bile geçmez. Bu güçleri uyandırıp eyleme geçebilirse, o kişinin hayatında büyük bir devrim olur.”

“ Peki, hocam, nereden başlamalıyım? Süre az, zaman sınırlı, bir de okul dersleri… Nasıl yapacağım, nasıl ve nereden başlayacağım?” , diye soranlar olabilir. Arkadaşlar, gün, bu gündür, an bu andır… Hemen şimdi başlayacaksın, yarına ertelemeyeceksin…

Üniversiteye hazırlanan bir öğrenciyseniz ve girmek istediğiniz özel bir bölüm varsa, bu bölümün gerektirdiği puanı alabilmek için hemen faaliyete geçin. Hemen bir çalışma planı hazırlayın. Eğer gerçekten o bölümü kazanmak istiyorsanız, bunu gerektirecek emeği harcayın. İnanarak ve isteyerek çalıştığınızda, istediğiniz yeri kazanma olasılığınız yükselecektir. Belki günde iki saat daha az uyuyacaksınız, belki moraliniz bozulacak, hevesiniz azalacaktır. Asla yılmayacaksınız! Savaşmadan galip gelinmiyor.

Zafer ilk adımla başlar.

”Savaşmayan, zaten kaybetmiştir.” , demiştir, Gerhard Schröder.

Anlamadığınız yerleri öğretmenlerinize soracaksınız. Evde konu tekrarı yapacaksınız, bol soru çözeceksiniz, planlı olarak çalışacaksınız. Çalışma planı oluşturup, çalışma, dinlenme, eğlenme zamanları konusunda hassas bir denge oluşturacaksınız. Kısaca bir şeyler yapacaksınız. Bunları yaparken size rehberlik edecek öğretmenlerinizden, bu konuda tecrübeli büyüklerinizden olabildiğince faydalanacaksınız.


(Devam Edecek...)
Bu yazı, eş zamanlı olarak www.gelisimbahcesi.com adresinde yayınlanmaktadır.


 
Toplam blog
: 63
: 1536
Kayıt tarihi
: 20.04.07
 
 

1968 yılında Üsküdar'da doğdum.İlk-Orta öğrenimimi Almanya'nın Hof/Saale kentinde tamamladım.Lise ve..