Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ekim '07

 
Kategori
Güncel
 

Hepimiz Mehmetçiğiz.

Hepimiz Mehmetçiğiz.
 

Öylesine kalleş zamanlarda yaşıyoruz ki hepimizin evlerine ve yüreklerine ateş düşüyor. Gencecik insanlarımızın hayatları avuçlarının arasından çekip alınıyor.

Böylesine zor bir zamanda it sürülerinin arasından geçip yürümek kolay değil ama vicdanı olan, insanlığını kaybetmemiş olan, kalleşin yanında boy göstermeyen herkes bir arada olmalı. Tıpkı öncesinde olan bir takım olaylarda nasıl tek yumruk olmuşsak...yine öyle olunmalı.

Ve “Hepimiz Mehmetçiğiz” diye haykırmalıyız. Bu haykırış kuru kuru söylemlerle değil bizzat gösterilmeli.

Mesela şu son yardım kampanyası gibi...

Ya da belki hafif gelecek ama buraya aktardığımız yazılarımızla bile çabalarımızı göstermeliyiz. Bu çabalar birliğimizi dirençli ve rasyonel tutacaktır. Bu zor zamanlarda en büyük gücümüz vatanını seven ve kalleşlere karşı ne kadar çok olduğumuzu gösterecek insanların zamanıdır...diye düşünüyorum.

Ve siyah kurdeleye devam ediyorum...Çünkü bu bir yas tutmanın simgesinden çok, vatanın bölünmez bütünlüğüne olan inancın ve bunun farkında olmayanlara, boşverenlere, menfaatini kollamaya çalışanlara, yaşadığı topraklara ihanet eden, mehmetçiklerimizin canlarına kıyanlara karşıdır. Milyonların, bu it sürüsünün karşısında dağ gibi dikildiğini hatırlatmaktır, göstermektir.

Resim: Milliyet web sitesi, “sıfır noktasından son kareler” albümünden.

 
Toplam blog
: 237
: 1302
Kayıt tarihi
: 06.08.07
 
 

Biyolojinin son yıllarda, özellikle son 10 yılda içeriğinin yoğun bir şekilde moleküler düzeye inmes..