Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Nisan '13

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Herkes biraz yanlızdır. Yanlızlık, kimini küçültür, kimini de büyütür.

Herkes biraz yanlızdır. Yanlızlık, kimini küçültür, kimini de büyütür.
 

ınt


İNSAN;

Öfkelenmemeli,

Kontrolü elden bırakmamalı,

Fevri kararlardan uzak durmalı,

İstişare etmeli, bir bilene sormalı,

Sonradan pişman olabileceği davranışları, içinde bulunduğu anda görebilmeli,

İleri görüşlü olmalı

Yargılayıcılıktan uzak durmalı

Her sabah uyandığımızda ilk işimiz tebessüm etmek ve yaradana şükretmek olsun. Uyandığımız an kendi kendimize gülümseyip hamd edelim. Güne başlarken varlığından dolayı huzur duyduğumuz insanları düşünelim. Güne stres sıkıntı ile başlamayalım, bunların ufak tefek şeyler olduğunu gelip geçeceğini düşünelim.

Her gece yatmadan önce de aynı şeyleri tekrar edelim. Şükrederek uyuyalım. Pişmanlıklar, sorgular, sualler ile uyumayalım. Olan olmuştur.

Her gün kendimize biraz sessiz zaman ayıralım. Yalnız olmanın ruhumuzu, dinlenmenin , dinginliğin ve sessizliğin efsunlu havasını içimize çekelim. Özellikle Uyumadan önce sessiz kalmak , kainatın sonsuzluğunda düşüncelere dalmak, uykuya doğru gizemli kapılar açacaktır bizlere.

Küçük şeyleri dert etmeyelim. Sanatçılar ilham alma, sporcular motivasyon ve konsantre olma, iyi şeyler yapanlar aşka gelme diyorlar. Hepsi de yaşam sevinci ve enerjisinden bahsediyorlar. Yanlışlardan ve hata yapmaktan korkmayalım. İnsanız, tabi ki hata ve yanlışlarımız olacaktır. Bunları büyütmeyelim. Önemli olan hata ve yanlışlarımızdan ders çıkarabilmek. Başkalarının negatif enerjilerine kapılmayalım.

Değiştirilebilecek şeyleri değiştirelim, öyle olmayanları da kabullenelim ve aradaki farkı anlayacak aklımız olsun. Tevekkül en iyi ilaçtır çok şey için. Siz farkındaysanız ve farklı isseniz büyütmeyin. Hayatın anlamı karşısında dünyalık her şey ufak şeylerdendir.
Bizden başka her şeyin ve herkesin çok bilgili olduğunu düşünelim. Ve onların bilgisinden faydalanma fırsatını kaçırmayalım. ”Neden bana böyle yapıyorlar?” sorusu yerine, “Bana ne öğretmek istiyorlar ?”Sorusunu soralım kendimize. Başkasını kıskanmak ve sorun etmek ufak işlerdendir. Bırakın onlar bilsinler. Bırakın onlar yapsınlar.

Haklı olmak mı istiyorsunuz, yoksa mutlu olmak mı? Çoğu zaman hem haklı hem mutlu olmak mümkün değildir. Öyleyse bırakın çoğu zaman başkaları haklı olsun. Biz de mutlu olmayı tercih edelim. Haksız olduğunuzu söyleyen kişiye” haklısın” demenin ve teşekkür etmenin tadını kaçırmayın. Ben haklıyım, sen haklısın kavgasından daha ufak bir şey mi var? Boş verin, o haklı olsun, haklısın deyin ve keyfinize bakın.
Kendi cenazemize katıldığımızı düşünelim. Geride bırakacaklarımızı görmeye çalışın. Hayatta her şey geride kaldığında ne kadar boş, ne kadar ufak şey değil mi? Sonra tekrar yaşama dönelim ve çok şey için fırsatımız olduğunu unutmayalım. Hâlâ yaşıyoruz.

Hayatımızı sade yaşayalım. Başkalarının söylediklerini yapmayalım, bizi ne iyi hissettiriyorsa onu yapalım.

Yaşam sevinciniz eksik olmasın… 

 
Toplam blog
: 137
: 2242
Kayıt tarihi
: 19.02.13
 
 

05 Ekim Ankara doğumluyum. Okumayı, yazmayı, insanları dinlemeyi seviyorum. Kişisel blogumda her ..