Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Aralık '09

 
Kategori
Deneme
 

Hesaplaş kendinle

Hesaplaş kendinle
 

Zaman içinde yorulunca, kendine dönmem gerektiğine karar ver. Kendini görmek ve nasıl göründüğüne de bakmayı bilmelisin. Ne durursun koşsana aynaya. Somurtma öyle, kırık olsa bir bile küçük aynan da mı yok? Şu bedene sahip faniyi aynada görmek isteyen sen misin?

Günlerce çarşı pazar ayna aradın, sordun. Bulamadın mı? “Ne ister bu beşer?” diye sana şaşkın ifadelerle baktılar mı? Bazıları içinden deli dedi, bazıları ise yüzüne söyledi. Aynanın ne olduğunu bilen ve kullanan bir kula neden rastlayamadın ?

Küçük bile olsa bir aynaya razıydın. Aradın, taradın, bir türlü bulamadın. Neden kendine bakmak için bir kırık aynan bile yoktu ? Tozlu sandıklarda bakiye aşklardan gelen mektuplarını olmadığı gibi sen oradaki hiçbir fotoğrafta da yoktun. Sen hayatında hiç mi fotoğraf çektirmedin ? Geri döndün baktın , şu Dünyada bir sevdada gölgen bile kalmamış.

Aksini donmuş ırmaklarda ve sularda aradın , kendini görmek istedin, nedense bir türlü göremedin.

Yorgunluktan tam vazgeçecektin, son çare olarak "kendinin bir ayna olacağını ve kendinde kendini görebileceğini"" hatırladın. “Yıllardır bunu tamamen başaran olmadığı için ben de yapamam “ diye umutsuzlanma. Biliriz “İnsanın kendisini tanıması ne zor iştir.” Vazgeçme, durma, çabala gayret göster.

Ayna insanın kendisidir. Kendine baktın ne gördün? Senden ötesi yoktur. Ne durursun koşsana aynana.

 
Toplam blog
: 55
: 4036
Kayıt tarihi
: 02.03.09
 
 

15 yıldır  İnsan yaşamı ile doğanın kuralları arasındaki benzerlik, kaos, değişim, kaostan düzene..