Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ağustos '17

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Hiç Ayrılmayacaksanız Sevdiğinize Ayrılamayacak Kadar Bağlanabilirsiniz

Hiç Ayrılmayacaksanız Sevdiğinize Ayrılamayacak Kadar Bağlanabilirsiniz
 

Ama görüyorsunuz mümkün değil. Dünyanın hali malum; hastalık ölüm kapımızda. En sevdiğimiz kimselerden bile ayrılıyoruz.

Ve bazılarımız sevdiklerine o kadar bağlı ölüm ayırır ki öyle oluyor ölüm ayırıyor.

Biliyorum hepimizin dileği sevdiklerimizden ayrılmamak. Ama bu mümkün değilse yine ayrılamayacak kadar bağlanacak mısınız?

Böyle olunca Allah göstermesin sevdiklerimize bir şey olsa onunla birlikte biz de ölüyoruz.

Canımız ciğerimiz olması bir yana sevgiye/bağlılığa rağmen hastalıkların, zorluk ve belaların, hatta ölümün biz insanlar için olduğunu, hayatın görünen durumuna göre bazılarımızın bunlarla karşılaşabileceğini bilmeliyiz.

Aslında hayatın kontrolü mümkün, sevdiklerimizin acısını hiç görmeyebiliriz; ama böyle bir dünyada yaşamıyoruz.

Sevgi sevdiğini korumaktır, onu tehlikelere attıktan sonra yüreğine soksan neye yarar. Bizimkisi bilinçsiz sevgi, “Yoluna ölürüm” Bırak yoluna ölmeyi onu korumak için ne yapıyorsun!

Her şeye rağmen sevdiklerimizden ayrılabiliriz. Onlara ayrılamayacak kadar bağlanırsak kayıplarında biz de ölürüz. Bu ölümüne sevgi/bağlılık yerine gerçeği de görerek onlar için ne yapılması gerekiyorsa yapmak ve sonucu sükûnetle karşılamak daha mantıklı.

Üzüntü kendini suçlamaktır, bir kişi için yapabileceğiniz her şeyi yapmışsanız ötesine gücünüz yetmiyor demektir; durumu kabul edip onu sevgiyle anmak ve yaşıyormuş gibi bağrına basmak gerekir.

Hayatın böyle insanı kahreden bir şans yanı vardır. Bir şey uğruna acı çekti ya da öldüyse zaten onun gururu ona yeter, ebediyen gönüllerde yaşayacaktır.

Yani şimdi sevdiklerimiz için böyle “Ya ona bir şey olursa ben ne yaparım” endişesi yüreğimizi yakar. Biz gerekeni yaparsak zaten bir şey olmaz, bir şey olmayacak inşallah; hani hayat bu olursa da acısını yüreğimize atıp durumu kabulleneceğiz.

Zor bir şey, biliyorum ama bazı durumlar için kendini ateşe atsan çare yok. Yalnız burada şunu belirtmek istiyorum: Günümüzde artık her şeyin çaresi var. Olaylara/durumlara müdahale edilebiliniyor. Yani eskiden olduğu gibi şükür insanlar tavuk gibi ölmüyor. Bu dediğimiz olaylar binde bir. Yeter ki sevdiklerimizle ilgili biz üzerimize düşeni yapalım.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..