Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Haziran '14

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Hovardanın teknik özellikleri

Hovardanın teknik özellikleri
 

Önce cinsiyete göre ithaf edilen kelime kavramındaki adaletsizliği görelim.
 Neden erkek çok fazla kızla çıkmışsa ya da aynı anda birden fazla kızla çıkmışsa ona çapkın deniyor da aynısını kadın yapınca ona "Hayat kadını" gibi ağır kelimeler kullanılıyor.

Bu adaletsizliği gidermek için ya kadına da çapkın gibi sempatik görünen bir kelime bulup onunla itham etmek gerekir ya da erkeğe de argo kelimeler bulup onunla itham edilmesi gerekir.

Buna karar vermeden önce yapılan eylem doğru ve kabul edilebilirse sempatikleştirelim. Ama yanlışsa ikisine de ağır argo kelime olması gerekir.

Şimdi empati yapalım. Sizinle beraber olmasını istediğiniz birisinin daha önce yüzlerce kişiyle beraber olduğunu düşünün.Ya da sizle beraberken başkalarıyla da beraber olduğunu düşünün. Ne o, canınız sıkıldı gibi... Hoşunuza gitmedi değil mi? O zaman yapılan eylem doğru değilmiş. Bunda hemfikiriz.

Şimdi neden kötü bir davranış ve bu davranışın ilişkiye etkilerine bakalım.

 1. Çok beraberlik yaşamış birisi tatminsizlik ve mükemmeliyet duygusuna kapılır. Yani birinde hissettiği güzelliği diğerinde göremez; diğerinde gördüğü iyiliği de ötekinde göremez. Sonra baslar bütün güzelliklerin bulunduğu mükkemmeli bulabileceğini zanneder. İnsanın kusursuz olmadığını unutuverir.

2. Eğer o kadar çok kişi ile birlikte olmuşsa bunların hepsine mi aşık oldu? Acaba sana da aşık mı? Yoksa kullanacak mı seni ?

3. Alışkanlık yapmıştır boş duramaz. Hatta eski sevgilisini unutmak için bile yenisini yapmıştır hemen. Bir uğraş olsun da eskisini düşünüp daha kötü bir ruh haline girmeyeyim düşüncesi mevcuttur. Hadi eskisini anladık da yenisinin ne günahı vardı?

4. Özellikle arkadaşlar arasında ballandıra ballandıra anlatmak için bile boş kalamaz. Sanki çok övülecek bir şeymiş gibi...(erkekler için) Çünkü erkeklerde namus yoktur. Tam tersi övgü kaynağıdır.
 Siz hiç toplum arasında ben şu kadar erkekle çıktım şu kadarıyla şunu yaptık diyen bir bayana rastladınız mı?

5. Ustaca yalan söyleme kapasitesine sahipler. Üslupları çok etkileyicidir. Bir kaç cümleyle bile karşıdakini mat edecek dile sahiptir. İçten değildir. Neyi hedefliyorsa ona yöneliktir. Sanıldığı gibi erkekte tip pek fazla önemli değildir. Asıl önemli olan dildir. Ve bu özelliği sayesinde yapamayacakları bir şey yoktur.

 6. Bu yapısı artık bir hastalığa dönüşmüştür. Dünyanın en güzeliyle bile evlense gözü dışardadır. Bu sizin eksikliginizden değil onun alışkanlık hastalığındandır. ...
 7.....
 8....
 9.....

Daha saymakla bitmez. Siz de onlarca özellik ekleyebilirsiniz. Ama en önemlisi şu dur ki hangi amaçla yaparsa yapsın eğer yapılan kötü ise ve bir de niyeti kötüyse vay onun haline. Çünkü alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste diye atasözümüz var. İlahi adalet diye bir şey var. Ne ekersen onu biçersin diye atasözü var. Zalimin zulmü varsa mazlumun Allahı var. Daha sayayım mı? Bu sözler tecrübeyle sabit olmasa insanlar tarafından kabul edilmezdi. Bu sözler den alacagımız bir ders var ise bu tarz bir hayat onun ömür boyu hayatını mahvetmeye yeter de artar bile. Farkında olmasada aslında yaşayan ölüdür.. Ve kim bilir yaşıyorken daha kaç defa ölecektir....

Hatırlatma: Ne olursa olsun cinsiyet farketmeksizin hiç kimseye aşağılayıcı, alay edici argo kelimelerle hitap edilmesi uygun olmayacaktır

Yazımda bana desteğini esirgemeyen ve ablam gibi sevdiğim Gamze Kaya Uz' a teşekkürler.  

 
Toplam blog
: 7
: 181
Kayıt tarihi
: 08.04.14
 
 

Selçuk Üniv. Elektronik Anadolu Üniv. Kamu yönetimi ..