​ Hrant Dink ölmeyi hak ediyor mu? / Güncel / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ocak '12

 
Kategori
Güncel
 

Hrant Dink ölmeyi hak ediyor mu?

Hrant Dink ölmeyi hak ediyor mu?
 

bu resme alt yazı gerekli mi


Bu satırları dedesinin sol gözü ermeniler tarafından oyulmuş ve dedesinin kardeşleri katledilmiş bir insan olarak yazıyorum. Ne zaman bir ermeni soykırımı saftatası çıksa hep dedemi hatırlarım. Çünkü o bu acıyı en yakın tanığıydı.

Anlaşacağınız üzere Hrant Dink savunduğu fikir bakımından ben ve benim gibi düşünenlerin karşısında bir insandı. Çünkü o ermeni soykırımını savunan bir insandı. Evet 1915 de bir tehcir vardı bu tehcirde ölenler vardı ama bu bana göre soykırım sayılmazdı. Ama bu Hrant Dink ve onun gibi düşünenler için soykırımdı. Şimdi benim kritik sorum şu: Hrant Dink ölmeyi hak ediyor muydu? Cevabım kocaman bir HAYIR!!! Şimdi size şöyle sorayım: Bir Türk Ermenistan'da Ermeni soykırımını inkar etse ve öldürülse tepkiniz ne olurdu? Durun benim başka bir sorum olacak Hrant Dink'in öldürülmesi kime yaradı bize mi diasporaya mı? İsterseniz bu sorunun yanıtını Hrant Dink'ten alalım:

Türkiye'de "Ermeni soykırımı vardır", Fransa'da da "Ermeni soykırımı yoktur" diyenleri yargılayan zihniyetin aynı olduğunu söyleyen Dink, şöyle konuştu:

"Bu akıldışı politikalar, ne günün şartlarına ne dünyanın gidişatına ne de insan hakları evrensel ilkelerine uymaktadır. Türkiyeli aydınlar olarak biz Türkiye'dekine karşı çıkarken Fransa'dakine de karşı çıkmalıyız. Nasıl ki burada yargılanıyorsak, gidip orada da yargılanalım. Fransa ve Türk adaleti bizi yargılamak için yarışsınlar."
Dink sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu yasa ortak belleğimize zarar verecek. Türk ve Ermeni belleğinin karşılıklı olarak birbirine aktarılması suretiyle bunu, insani bir diyaloğa ve ortak tarihe dönüştürmemiz gerekiyor. Buna da tartışma özgürlüğüyle, tüm bilgilerin serbest dolaşımıyla ulaşabiliriz. İfade özgürlüğü de evrensel bir ilkedir."

Evet Hrant Dink ermeni soykırımını savunuyordu ancak o diyalogdan yanaydı. Oysaki Ermeni diasporası diyalog yerine zorla kabul ettirme politikası güdüyordu. İşte Hrant Dink'in kabul etmediği şey buydu.  Diğer taraftan onun ölümü diasporaya iki türlü fayda sağladı.

Öncelikle kendi politikalarına pek uymayan bir insandan kurtuldular sonra öldürüldüğü için elleri güçlendi. Dünyaya artık: Bakın Türkler bizi öldürmeye devam ediyorlar mesajını vermeye başladılar.

Sonuç olarak onun ölümü bizden çok ermeni diasporasına yaramıştır. Keşke olayın bu boyutunu görebilseydik. 

Diğer taraftan benim aklımın almadığı bazı yorumlar var ki yıllar geçsede anlamaycağım:

Canım o kadar şehit vermişiz bir ermeni ölmüş ne olmuş yani? Bu ne kadar insanlık dışı sığ bir düşünce o ermeni dediğiniz kişi bu ülkede yaşamadı mı bu ülkede vergi vermedi mi bu ülkede askerlik yapmadı mı? Eve sırf bizim gibi düşünmüyor diye ölmeli mi? Evet bu ülke için şehit olanlara binlerce selam olsun ancak onlar çarpışa çarpışa şehit oldular. Oysa Hrant Dink arkadan vurularak öldürüldü. İşte kötü olan bu!!! İşte en azından benim tepkim buna.

Kısaca onu öldürenler aslında bizim sizin hepimizin savunma hakkını öldürdüler. Keşke bunu anlayabilsek.

Saygılarımla

 
Toplam blog
: 6
: 287
Kayıt tarihi
: 25.10.11
 
 

Söz bildiği zaman söyleyecek söz bilmediği zaman susacak bir sayfanın sahibi olmak istiyorum. Bil..