YTÜ, Kimya Yüksek Mühendisi... Kağıtlar yetmiyor yazmaya... "Daha bitmedi!
Üniversite mezunlarının iş bulma çabası
Merhabalar Gülay, Bu sorun yıllar ilerledikçe daha da karmaşık hal alacak gibi gözüküyor. Çünkü her yıl mezun sayısı artıyor, dolayısıyla rakip sayısı da doğru orantılı şekilde büyüyor. Ancak, hayat tecrübelerim bana şunu gösterdi: *İşsizlik yok, beklentisinin altında işle karşılaşan eleman çok. *İşveren için yeni bir eleman yetiştirme yorucu bir süreç, bundan dolayı tecrübeli elemana anahtar teslim ediliyor. *Ekonomik şartlar, iş yeri şartlarıyla uyumsuzluk içinde olduğundan memnuniyetsizlik boy gösteriyor. İş kalitesini olumsuz yönde etkiliyor. *İşverenin beklentisi yüksek olduğundan kariyerinin başında olan birisi işe küsebiliyor. *Okul hayatı iş hayatıyla bir değil; çevre olmadan, sanayiyi, esnafı tanımadan sektörde isim yapmak imkansız gibi. *Kendini geliştirmeden kuru bir diplomayla masa başı iş bekleyen yeni mezun arkadaşların beklemeye devam etmeleri kaçınılmaz bir düşünce. Kaleme aldığın bu yazı için tebrik ediyorum. Selamlar.
19 Mayıs 2017 17:03Nankörlük
İsmail Hakkı Hocam kaleminize sağlık. Üzerinde defalarca kez düşündürücü bir hikayeyi kaleme almışsınız. Menfaat denen olgu artık insanların çoğunun fıtratına yerleşmiş vaziyette. Karşımızdakinin işine gelmediği bir şeyi yaptığımızda ne iyiliklerimiz kalıyor, ne de vefa. Bunu sık sık yaşıyoruz hepimiz. Ancak insanlarımız ne ara bu hale geldi, gerçekten üzülüyorum.
12 Nisan 2016 23:01Seni sevemem... çünkü;
çok anlamlı bir hikaye, çok etkileyici. sevmek kolay birşey değildir. hele hele günümüz ilişkilerinde herkesin ağzına dolaşıp anlamını kaybetmekte. sevmek hakikat yolunda atılan adımdır. karşımızdaki kişi bize Allah'ın hediyesidir. bunun farkında olan insan sahip olduğu hazineyi korur, yani Allah'ın emanetine sahip çıkar. Bu bilinçte kaç kişi kaldıysa Allah onları kıymet bilene düşürsün
18 Temmuz 2015 23:50- Toplam blog
- : 70
- : 689
- Kayıt tarihi
- : 08.10.14