Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

AYFER AYTAÇ GAZETECİ YAZAR

http://blog.milliyet.com.tr/ayferaytac

24 Haziran '22

 
Kategori
Güncel
 

Hüküm Allah'ındır

 
HER KAFATASI ÇATLAK ORMAN YAKARSA ÜLKEMİZİN AĞAÇLARI, AĞAÇLARDA ÖTEN KUŞLARI KALMAYACAK. DENİZİMİZ KURUYACAK, TOPRAĞIMIZ TÜKENECEK!
KURTLAR KUŞLAR İNLİYOR, BÖRTÜ BÖCEK DERDİNİ DİYEMİYOR, YANAN ORMANLARDA YUVALARI OLAN HAYVANLAR ÇIĞLIK ÇIĞLIĞA!
TOPRAK ANA YORGUN, BİTİP TÜKENMEK ÜZERE... GÜZELLİKLER HER GEÇEN GÜN BİZDEN UZAKLAŞIYOR. İNSAF, İZAN, VİCDAN NERDESİN? 
 
ÜZÜCÜ HABERLER Son birkaç gündür ardı ardına üzücü haberler aldık. Vatan evlatlarının şehade de yürümesi, Marmaris'te orman yangınları, seller, depremler., köpek saldırıları. Aman Allah'ım imdat!
 
Hiç birine dayanılır gibi değil, Allah beterinden korusun... gidenler dönmüyor, kalanlar ölmüyor elbet amma yürekler dayanmıyor. Sabırlar tükeniyor.
 
Anaların yetiştirdiği evlatlar vatana hizmet yolunda hayatlarını vererek şehitlik  mertebesine eriyor, (doğrusunu Allah bilir) lakin geride kalanların günleri dünden kötü oluyor.
 
Allah hepimizi selamete eriştirsin. Yüce Allah kahraman vatan evlatlarına bolca rahmet eylesin, geride kalanlarına sabırlar versin. Vatanımız sağolsun. Fidanlar kurumasın, yeşiller solmasın.
 
Denildiğine göre ormanı kafası bozuk biri yakmış, (doğrusunu Allah bilir) yahu bozuk kafaları ne diye tepenizde taşırsınız, gidin tamir ettirin rahata erin. Allah Allah!
 
Kim ne yapıyorsa misliyle cezasını çekecek elbet, ama olan vatana millete, çoluğa çocuğa oluyor işte...
 Ey Allah'ın verdiği aklı doğru kullanamayanlar! çocuklara ve kuşlara dar ettiğimiz bu dünya, size hep geniş mi kalacağını sanıyorsunuz? Hep birlikte uçurumdan düşüyoruz görmüyor musunuz?
 
Her şey şu geçici dünyada biraz daha fazla kalmak, biraz daha iyi yaşamak için midir, inanın ne yaşarsanız , nasıl yaşarsanız yaşayın hepsinin bir sonu vardır.
 
Gün bitince gündüz yapılan bitmiyor mu, gece dönünce karanlık son bulmuyor mu? Ah, ah! Kafası çatlaklara ne desek boş, neticede her şey Allah'ın izniyle oluyor. 
 
Bu devirde böyle yaşamayı tercih etmişse insanlar, Allah kullarını kitapla, peygamberleri vasıtasıyla hitapla uyarmış, uyarıyı dikkate almayanı bir süreliğine tercihinde özgür bırakmıştır. 
Bu gidişatlar insan olana ahir zamanın sonlarına doğru gidildiğini de hatırlatmalıdır. Hesap günü yaklaşıyor, herkes burada ektiğini o gün biçecek. Hüküm verecek olan Allah'tır! 
 
De ki: “Muhakkak ki ben, Rabbimden bir beyyine (delil) üzerindeyim, ve siz onu yalanladınız. Acele ettiğiniz şey benim yanımda değil. Hüküm ancak Allah'ındır." (En'âm Suresi 57. Ayet)
 
 
Allah her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kılmıştır.  
"Her insanın amelini (veya kaderini) boynuna bağladık. İnsan için kıyamet gününde, açılmış olarak önüne konacak bir kitap çıkarırız." (İsrâ Süresi 13. Ayet) 
 
Aç kalıp sefil yaşamak da, refah yaşamak da muhakkak ki bir çabaya sebebe bağlı olarak gerçekleşir. Çaban ne yönde olursa tabi... insanın fıtratında helal yoldan didinmekte var, harama musallat olmakta. Tamamen nefse bağlı, lakin nefsi dizginlemek beşerin elinde olmalı... İnsanın insana yaptığı her türlü zulüm ve adaletsizlik, insanın kendi menfaatine yönelik dünyadaki başka canlılara verdiği zarar, her biri bir gayrete, çabasına dayalı. Kısaca bir sebebe bağlı. Bu sebepler kader zincirini bozar muhakkak...
 
İsrailoğullarına gönderilen ve Kur'ân-ı kerîm'de ismi bildirilen peygamberlerden. İsa aleyhisselam, bakın bu konuda insanları nasıl uyarmış. 
 
"Dünya için didinip duruyorsunuz, halbuki burada bazen çalışmadan da (miras ve hediye gibi) rızıklanabilirsiniz. 
Buna karşılık âhiret için amel etmiyorsunuz. Oysa orada sadece ameliniz olursa rızıklanacaksınız."
 
Mâverdî, Edebü'd-dünya ve'd-dîn, s. 181.
 
Öğüt alana verilir, alabilen iki cihanda da kârlı çıkar. İyiliklerden nasiplenenlerden olmak duasıyla...
 
“Ey Rabbimiz eğer unuttuk veyâ yanıldıysak bizi mes’ûl tutma. Ey Rabbimiz bizden öncekilere yüklediğin gibi bize de ağır yük yükleme. 
Ey Rabbimiz takat getiremiyeceğimiz şeyleri bize yükleme. Bizi affet, hatâlarımızı bağışla. Bize rahmet eyle. Sen mevlâmızsın. Kötülere karşı bize yardım et ve metanet ver.” Âmîn
 
CUMAMIZ MÜBAREK OLSUN
 
Ayfer AYTAÇ
ayferaytac.com
 
Toplam blog
: 622
: 205
Kayıt tarihi
: 08.12.14
 
 

Gazeteci-yazar ..