Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mayıs '13

 
Kategori
Güncel
 

Hükümet derhal istifa etmelidir!

Hükümet derhal istifa etmelidir!
 

"BİR FACİADIR BÖYLE BİR ALEMDE UYANMAK!" (Y. Kemal Beyatlı)


Dünyayı unutmuş bulunurken o sularda,  

 -Zalim saat ihmal edilen vakti çalar da-    

Bir an uyanırlarsa leziz uykularından,    

Baştan başa,her yer kesilir kapkara zindan.

Yahya Kemal Beyatlı

Olmadı. Reyhanlı katliamıyla ilgili haberlere sansür konması hiç iyi olmadı. Bu artık yolun sonuna gelindiğinin göstergesi, ya da, sonun başlangıcının işareti. Sözü dolandırmaya gerek yok: Ülkenin içinde bulunduğu  trajik ve kaotik durumun tek sorumlusu AKP hükümetidir. O halde, başta Dış İşleri Bakanı,  İç İşleri  Bakanı ve Başbakan olmak üzere hükümet üyeleri derhal, kayıtsız şartsız istifa etmeli, geçici hükümet kurulmalı ve erken seçime gidilmelidir.

AKP'nin misyon ve vizyonunun küresel güçlere hizmet olduğu tartışılmaz bir biçimde bir kez daha açığa çıkmıştır. Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk ilkeleri, milli bayramlar, Türklük bilinci, bayrak, şehitler, yurttaşlar, Anayasanın değişmez ilkeleri kısaca ülkeyi yapılandıran tüm değerler AKP’nin zerre kadar umurunda değildir. Gorbaçov nasıl SSCB’yi parçaladıysa  -şu an ABD vatandaşı olarak istirahat ediyor-  BOP Eşbaşkanı olarak Erdoğan’ın misyonu da  yoksa Türkiye’nin parçalanmasını mı sağlamak?  Zaten biz Türkler tarih boyunca bir sürü devlet kurup hepsini kendi kendimize batırmakla övünmez miyiz? Öyleyse o kadar şaşırtıcı bir süreç olmamalı bu bizim için!

Türkiye binbir çeşit  terörist, paralı asker, suçlu ve kaçakçıların yol geçen hanına dönmüş,  devlet kurumları dumura uğramış, hukuk felç olmuştur. Kozmik sırları deşifre edilmiş ve savaşma gücünü yitirmiş askeriye bahçelerde top oynamakta, ya da, bir yerlere hatıra ormanı oluşturmak üzere ağaç dikmektedir.  Ülke adeta federasyona yeni katılan bir Amerikan eyaleti gibi sadece İsrail devleti ile Ortadoğu’daki ABD çıkarlarının taşeronluğunu ve ayak işlerini sadakat (!) ve özveriyle (!) yapar konuma gelmiştir!

Rusya ve ABD tam barış konferansı için anlaşmışken "ABD havadan saldırırsa biz karadan destekleriz" söylemi açıkça Suriye’ye bir meydan okuma ve savaş ilanıdır.  Gerek Başbakan, gerek bakanların  pür telaş Reyhanlı kırımını  sorgusuz sualsiz Suriye’ye fatura etme çabaları da maalesef hiç inandırıcı değildir. Olay yerindeki televizyonlara canhıraş bir şekilde haykıran vatandaşların –yoksa  çapulcular mı  deseydim? -  “AKP istifa!” sesleri ve Başbakana karşı sarf edilen ağır sloganlar halkın kimi sorumlu tuttuğunu göstermektedir.

Çok daha vahim ve acılı günler gelmeden, devlet otoritesi sarsılmadan, mezhep çatışmaları başlamadan, halkın öfkesi iyice büyümeden, iş işten geçmeden hükümet derhal, ön koşulsuz, kayıtsız şartsız, istifa etmeli ve erken seçime gidilmelidir.

 
Toplam blog
: 129
: 1871
Kayıt tarihi
: 27.07.06
 
 

1968 yılından bu yana dinler tarihi, mitoloji, sosyoloji, antropoloji, dinbilim, teozofi, metafiz..