Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 

10 Aralık '11

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Hurmalı ve çaylı kek

Hurmalı ve çaylı kek
 

Hurma, lezzetli olmasının yanı sıra içerdiği lif ve mineraller sayesinde çok da faydalı bir meyve. Tek başına fazla tatlı geldiği için kuru meyve olarak çok tüketmesem de kek ve kurabiyelerde şeker yerine kullanmayı severim. Çay ve hurmayı birlikte kullandığım bu kek biz de çok sevilir, umarım sizler de beğenirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler:

    200 gram çekirdeksiz kuru hurma
    250 ml su
    2 poşet siyah çay
    85 gram  oda ısısında tereyağı
    2 yumurta
    175 gram un
    1 paket kabartma tozu
    1 tutam tuz
    1 tatlı kaşığı karışık baharat (tarçın, karanfil, yenibahar)

      sos için;

    100 gram esmer şeker
    100 gram tereyağı
    140 ml krema

Hazırlanışı:

    Sos tenceresine suyu ve hurmaları koyun bir taşım kaynatın. Altını kapatın çayı ekleyin ve demlenmeye bırakın. Soğuduktan sonra çay poşetlerini çıkarın ve el blenderı ile püre haline getirin.
    Tereyağını iyice çırpın içine yumurtaları ekleyip karıştırımaya devam edin. Bir kapta un, tuz, kabartma tozu ve baharatı karıştırın, eleyerek tereyağlı karışıma ekleyin. Ardından hurma püresini de ilave edin.
    Yağlanmış, yuvarlak ya da kare kek kalıbına boşaltın ve 175 derecede içine batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar (yaklaşık 30-40 dakika) pişirin.
    Sos; sos tenceresine şekeri koyun ve kısık ateşte şeker sıvı hale gelinceye kadar pişirin. Şeker hazır olunca üzerine tereyağı ve kremayı ekleyin. Altını kapattıktan sonra bir sos kasesine alın.
    Servis tabağına aldığınız bir dilim kekin üzerine bolca sos döküp, dilerseniz yanında vanilyalı dondurma ile servis edin.

Diğer tarifler için: http://www.dokuzuncubulut.com/

 
Toplam blog
: 55
: 2883
Kayıt tarihi
: 22.07.08
 
 

Uzun ve yorucu bir iş hayatı ile birlikte çok şeker iki evlat büyüttükten sonra, evde oturma hakkımı..

 
 
 
 
 

 
Sadece bu yazarın bloglarında ara