Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Haziran '07

 
Kategori
Müzik
 

Hüzne ve aşka ortak Koray şarkıları

Hüzne ve aşka ortak Koray şarkıları
 

Hayatımızda en çok sığındığımız şeylerden biri de müziktir aslında. Acının tarifi, eğlencenin anlamıdır müzik. Hepimizin dostudur, başucumuzda uyuturuz onu. Günden güne her şey gibi müzik de yenilendi ve değişti. Bir modaya kapılıp gitmeye başladı. Sorumsuz yazlarımızda, salaş barlarda çalınan Akdeniz kokulu aşk şarkılarını arar olduk. Sözleri kenara attık ve teknolojiye kapıldık. Oysa biliriz ki aşk da hüzün de en çok romantik şarkıların koynunda anlam kazanır. Bugün sizlere yeni bir sesten bahsedeceğim. Şarkılarıyla bizi eski yazlarımıza götürüveren bir sesten… Koray Şarkıları; Akdeniz kokulu, pop-jazz tınılı kendine özgü düşselliğiyle yıllanmış bir şarap tadında karşınıza çıkıyor.

Albümdeki tüm söz ve müzikler Koray’a aittir. “Bir kadın bir adam hikâyesi/ gençliğim yandı sensiz” ama kahır değil. Melankolik aşkın böylesine tanımlandığı cümlelere sahip olan şarkıcı, hüznü mevsimlere giydirmiyor. “Hüznün mevsimi yok” diyor ve en çok da yazın coşkusunu yalnız yaşamak zorunda kalanlara sesleniyor şarkılarında. “Bu yaz geliyorum ve sizleri hüzünle baş başa bırakmıyorum” diyor. Bana sorarsanız aşkı bilenler, acılarını şarkılarla paylaşanlar, söz ve müziğin olmazsa olmaz sevişmesine inananlar Koray şarkılarının tadına vardıklarında ondan bir daha vazgeçemeyecekler.

Koray Şarkıları’nı yazıyorum belki ama birazda eskileri özleyenlere bu yazım; Küçük sahil kasabalarında kalbinde büyük bir aşkla romantik şarkılar dinlemiş olanlara... Şarkıların dostluğunu özleyenlere, yazın büyüsüne şarkılarla kapılmak isteyenlere… Yeniden Akdeniz ezgili şarkılar geliyor. Elektronik müziğin unutturduğu romantizm kapılarımıza dayanıyor Koray’la. “Elleri pamuk, gözleri siyah, teni nazar boncuklu” sevgililer için kadeh kaldırılıyor yeniden kulağımızda ki eşsiz müzikle.

“Ellerin Pamuk” parçasıyla iyi bir çıkış yakalayan Koray 2. klibini dinleyicilerinin isteklerine göre yapılan anket sonucunda “Kahır değil” isimli parçasına çekmeye karar vermiş. Bu parça ile Kavram Dershaneleri’nden yılın en iyi bestecisi ve yorumcusu dalında aldığı ödülünü de dinleyenlerine armağan ettiğini söylüyor.

Koray’ın “Kahır Değil” isimli parçasının klibini yakında tüm müzik kanallarında izleyebileceksiniz. Bana sorarsanız O, bu yazın en başarılı şarkıcılarından olacak. Hem müziğinden aldığım tada dayanarak, hem de idealleri peşinde koşan insanlara olan güvencimle bu cümleleri kuruyorum. Haydi, şimdi korku dolu kalplerimizi arındırmak ve kulaklarımızın pasını silmek için müziğin büyüsüne kapılmaya gidelim. Koray Şarkıları’nı dinleyelim, aşkımıza da hüznümüze de bir dost edindirelim. Herkese bol gülücüklü, romantik bir yaz dileklerimle.

 
Toplam blog
: 18
: 984
Kayıt tarihi
: 14.04.07
 
 

Yazmak uzun soluklu bir süreç bende; tarihini hatırlamadığım kadar küçükken başlayan, asla vazgeç..