Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mart '08

 
Kategori
Mesleki Eğitim
 

Huzurlu yaşam için

Hem ilkel, hem ilginc olaylari gosteren filmi izlerken, sunucunun siradaki goruntuler Turkiye`nin Istanbul ilinden demesiyle, merak edip televizyona daha dikkatli bakiyorum. Insaat halindeki bir binanin onunde elinde bicak olan sahis ile polis arasindaki diyalogu gosteriyor. Konusmalar anlasilmiyor, polis sahisin elindeki bicagi almak icin silahini cekiyor. Elinde bicak olan sahis basliyor polisin uzerine gitmeye, binanin onunde basliyor orta oyunu gibi hareketler. Diger polis memurlari arkadaslarini seyrediyor. Sanki asayis onlarin gorevi degilmis gibi. Silahini cekipde kacmakta olan polis memurunun ayagi kayarak yere dusuyor. Elinde bicak olan sahis tam polis memuruna hamle yapacagi sirada, diger polis memuru yerden aldigi kalasi, elinde bicak olan sahisin kafasina vuruyor. Muhtemelen elinde bicak olupta, basina darbeyi yiyen sahis beyin kanamasindan yasamini yitirecek.

Bu olaydan cikaracagimiz dersler bulunmaktadir. Turkler hakkindaki barbar dusuncesini onaylamis oluyoruz. Insan yasaminin ne kadar ucuz olduguna sahit oluyoruz. Polisin ne kadar egitimsiz oldugunu, olaylar karsisinda nasil hareket edecegini bilmedigini goruyoruz. Olaya mudahale eden polis memurunun, yaptigi hareketin basina bela olabilecegini anliyoruz. Yasalarin ne kadar islevsiz oldugunu, hic bir caydiriciligi olmadigini, bu durumun suc isleme egilimini artirdigini goruyoruz.

Emniyet teskilatina dusen gorev memurunu daha aktif, daha bilincli, daha egitimli hale getirmek. Sucluyu etkisiz hale getirmek icin memurlarin ayni anda hareket edip, sucluyu kahraman haline getirmek yerine, ona yaptigi harekete pisman etmek olmalidir.

Politikanin sadece gelecek ikmali icin yapilmayacagini, ayni ulkenin vatandasininda huzur ve guven icerisinde yasamasi gerektigini, vatandaslarin suclular karsisinda kendini nasil guvencede hissedecegini, yasalarin sus olsun diye konmadigini, adamina gore muamele yapilmacagini gostermek, ulkeyi idare edenlerin gorevi degilse, butun bunlardan kim sorumludur, bir bilen var mi acaba?

 
Toplam blog
: 377
: 711
Kayıt tarihi
: 05.08.06
 
 

Türkiye'yi ve Türk insanını çok seviyorum. Dünyada bütün canlıların yaşam hakkı olduğuna inanıyorum...