Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Nisan '08

 
Kategori
Mesleki Eğitim
 

Yargıya güvenelim...

Günlerdir Türkiye de gündem oldukça hareketli.

Üniversitelerde türbana serbestlik getiren değişikliğinin ardından başlayan gereksiz tartışmalar, AKP’nin kapatılması isteği ve Ergenekon soruşturmasıyla daha da ateşlendi. Bu ateş bütün ülkeyi sardı..

Ülkemde yangın, yıkım var görüyorsunuz okurlarım.. Aslına bakarsanız türbanla ilgili yapılan düzenleme Üniversitede Rektörleri etkilemedi. Türbana kapı kapalı..

Medya bu konuyu rafa kaldırıp kapatma davası ve Ergenekon soruşturmasına yoğunlaşmış gibi görülüyor. Bugün olup bitenler karşısında ben son derece şaşkınım. Haberleri izledikçe, gazeteleri okudukça ve tartışma programlarını takip ettikçe gördüklerime ve duyduklarıma inanamıyorum

Sanki bir film izliyor gibiyim. 1958 -59 yıllarında ben bu filmin aslını seyrettim. Bu seyrettiğim o filmin kopyası..

Olup bitenler ve konuşulanlar , sahneye konan senaryo inanın ayni. hem de bu defa ki aktörler hem acemi hem de iriyarı.. Hem de eğitimsizler.

Kaba güçle her şeyi yapacaklarını sanıyorlar.Bir bilgi kirliliği etrafımızı sarmış, pek çoğumuz kime inanacağımızı bilmeden şaşkınlıkla dinliyoruz..

Ve elimizde olmadan merak ediyoruz işin aslını.
Özellikle internet benim gibi taşrada oturan sade vatandaşların zihnini çorbaya çeviriyor Bizim dışımızda bir şeyler gelişiyor ama olup bitenlersonucu yine bizleri etkiliyor Oysa biz işimizi yapmanın ötesine geçmiyoruz Çalışıyoruz, ülkemize yararlı , dürüst , canını veren vatandaşlar olarak sıkıntısını çekmek bize kalıyor.
Anlatılanların, bizim dışımızda gelişen bütün bu olayların, küçük dünyamızda en ufak bir yeri bile yok.. Bizler temiziz, bu menfaat oyununda yerimiz yok.

Siyasiler , partiler bizim sırtımızdan keselerini doldurmaya, acımasızca zihinlerimizi karıştırmaya devam ediyorlar.

Türlü gerekçelerle birbirimize düşman kesildiğimiz şu günlerde ülkeyi bölme ve parçalara ayırma çabalarını aklı başında , ülkesini seven herkes görüyor.

Yalnız siyasiler , koltuk sevdalıları , satılmış gazeteler veonların satılmış yazarları , iktidarın başının yakınına kümelenmiş yalakalar , dalavereciler görmüyor…

Sayın okurlarım gelin bu oyuna gelmeyelimGeçmişte yaptığımız hataları 1960 ları tekrar etmeyelim Aynı havayı teneffüs eden, aynı suyu, aynı ekmeği paylaşan bir büyük milletin evlatları olduğumuz gerçeğini unutmayalım.
Yargımıza güvenelim.Adalet mülkün temelidir..O değerli insanları ağzımızdan düşünmeden çıkan değersizsözlerle hafife almayalım. Tartıya çıkarsak biz hafif çıkarız..

Bu güveni yıkmak isteyenlerin çabalarını da boşa çıkartalım.

 
Toplam blog
: 453
: 1059
Kayıt tarihi
: 24.07.06
 
 

1933 Kayseri'de doğdum. Kayseri Lisesi Ankara Veteriner Fakültesi, İstanbul Üniversitesi Diş Heki..