- Kategori
- Kitap
Hz. Süleyman'ın Yüzüğü

İnsanlar ile canlılar arasındaki bağı güçlendirecek bir kitap.
Kitabın Adı: Hz. Süleyman'ın Yüzüğü
Kitabın Konusu: Öğretici, eğitici.
Kitabın Sayfası: 268
Kitabın Yazarı: Konrad Lorenz
Kitabın Yayını: Cumhuriyet Kitapları
"Hz. Süleyman'ın Yüzüğü" adlı kitabımız, insanların kibirlerini, ön yargılarını bir kenara bırakıp doğadaki tüm canlıları anlamaya çağırıyor. Okurken sizi alıp götürecek bir kitap.
Konrad Lorenz hayatını canlılara adamış bir davranışbilimcidir. Büyük bir sabır ve özveri ile canlıların davranışlarını tek tek incelemiştir. Kitapta onlarca canlıya nasıl davranılmasının , ne yapılmamasının gerektiğini, size en uygun canlı türünü edinme gibi pek çok sorulara ışık tutmuştur.
Yazar Hakkında
Konrad Lorenz, 7 Kasım 1903'te Viyana'da doğdu. Aynı şehirde tıp ve biyoloji öğrenimi gördü. 1949'da Altenberg (Avusturya) Karşılaştırmalı Davranışbilim Araştırmaları Enstitüsü'nü kurdu ve 1951'de Max-Planck Enstitüsü'ne üye oldu. 1961-1973 yılları arasında, Max-Planck Enstitüsü'nde, davranış fizyolojisi bölümü müdürlüğü yaptı. Lorenz, karşılaştırmalı davranışbilimin kurucularındandır.
1973 yılında, Karl von Frisch ve Nikolaas Tinbergen ile birlikte, Tıp ve Fizyoloji dalında Nobel Ödülü aldı. Aynı yıl emekli oldu. Emekliliğinden sonra, Max-Planck Cemiyeti Lorenz için Avusturya'da bir araştırma merkezi kurdu ve Lorenz burada Avusturya Bilimler Akademisi Karşılaştırmalı Davranışbilimleri Enstitüsü çatısı altında araştırmalarını sürdürdü.
Konrad Lorenz 27 Şubat 1989'da öldü.
Konrad Lorenz'in Altenberg'deki evi Nuh'un gemisi gibiydi. Bütün ev, efendilerine büyük bir sevgiyle bağlı her türden hayvanla dolup taşıyordu. Ama hayvanlarla bu ölçüde bir dostluk, ev yaşamında zorluklar da çıkarmıyor değildi hani: Yatak odasında geceyi geçirip, sabah pencereden uçup giden yaban kazları mı ararsınız, bulduğu bütün gömlek ve pantolon düğmelerini koparan papağanlar mı, bilumum mobilya ve perdeleri mahveden küçük kuşlar mı...
Konrad Lorenz bu kitabında, hayvanlarla yaşadığı deneyimleri eğlenceli ve ironik bir dille anlatıyor, ama aynı zamanda, hayvanların farklı yaşam alışkanlıkları ve davranış biçimleri üzerine çok değerli bilimsel bilgiler de veriyor.