Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '09

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

İbrahim Tatlıses, Uğur Dündar ve diğer sanatçılarımıza çağrımızdır!..

İbrahim Tatlıses, Uğur Dündar ve diğer sanatçılarımıza çağrımızdır!..
 

www.bedd.org.tr


İsrail’in GAZZE’ye yaptığı saldırıyı ve orada yaşanan insanlık dramına tüm dünya ile birlikte bizde şahit oluyoruz. İçimiz acıyor, yüreğimiz kan ağlıyor. Toprağa gömülen minicik bedenler bizleri tarifsiz acılara boğuyor.

Türkiye elbette bu drama duyarsız kalamazdı ve kalmadı da…

Günlerdir Başbakanlık ve Kızılay başta olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşunda yardım kampanyaları düzenleniyor.

Ben bu güne kadar bizzat başbakanlığın öncülüğünde bir yardım kampanyası düzenlendiğine şahit olmadım. (Düzenlendi de ben fark etmemiş ya da unutmuş olabilirim; bağışlayın.)

Sonunda ülkemizin iki büyük medya kuruluşu ekranlarda bir kampanya düzenledi. İlki ATV ‘de İbrahim Tatlıses’in düzenlediği bir kampanyaydı ve sanırım toplanan yardım bedeli 4 Trilyonu geçti. İkincisi ise Uğur Dündar ve Beyazıt Öztürk’ün öncülüğünde Star TV’ de düzenlendi. Tatlıses’te olduğu gibi pek çok sanatçı da destek verdi. Toplanan bağışın 6 trilyonu geçtiği söylendi.

Evet, bu yardımlar gerçekten Gazze’ye ulaştırılabilirse çok muhteşem olur ama ya ulaştırılamaz da Marmara depreminde yaşadıklarımız tekrarlanırsa?! Hatırlarsanız gıda maddeleri oralara buralara atılmıştı. Bir vatandaşın kiloluk olduğunu hatırladığım pet şişeden bir yudum su içip sonra da yere döktüğünü unutmuş değiliz…

Burada düşündürücü olan bir başka husus daha var; Bizim yardıma muhtaç insanlarımız ne olacak? Onlara da böylesine kapsamlı bir gece düzenlenemez mi? Ya da Gazze’ye toplanan yardımlardan bu kuruluşlara da ulaştırılamaz mı? Öyle ya Gazze’deki yangını biz yakmadık!.. Kim yaktıysa o söndürsün!.. Başta İsrail ve destekçileri ABD, AB… diyeceğiz ama dilimiz de varmıyor ki!..

Elbette yardım edeceğiz sonuçta biz henüz insanlık değerlerini yitirmemiş bir ülkeyiz ancak makul ölçülerde…Çünkü bizim de yardıma muhtaç kuruluşlarımız var. İşte onlardan bir tanesi:

BEDENSEL ENGELLİLERLE DAYANIŞMA DERNEĞİ

Mesajlarını aynen aşağıya alıyorum ve İbrahim Tatlıses ile Uğur Dündar’a ve elbette diğer sanatçılarımıza da bir çağrı da bulunuyorum:

Lütfen bu dernek ve diğer derneklerimize de gece düzenleyin: Lösev, Mehmetçik Vakfı, Tema vakfı ve diğerlerine de…

“Sayın Gönül Dostlarımız,

Duyarlı bir toplum ve sorumlu yönetimler oluşturmak için ülke çapında mücadele eden Derneğimize göstereceğiniz ilgi ve alakanızdan dolayı şimdiden çok teşekkür ederiz.

Derneğimizde Türkiye geneli doğudan batıya, Karadeniz ve İç Anadolu Bölgeleri olmak üzere Tekerlekli sandalye talepleri bulunmaktadır.

Hemen hemen her ay farklı bir ilde toplu dağıtımlar gerçekleştiren Derneğimiz bu ay içerisinde de 2 İlimizde, siz Sayın bağışçılarımızın destekleri ile ihtiyaç sahibi engellilere Tekerlekli Sandalye dağıtmak için yollara çıkıyoruz.

Evlerinden çıkamayan engelli çocuklarımıza ve büyüklerimize tekerlekli sandalye armağan ederek, onları özgürlüklerine kavuşturmak en büyük temennimizdir.

27 Şubat 2009 tarihinde Samsun İlinde 60 adet ve 28 Şubat Ordu İlinde 60 Adet olmak üzere, toplam 120 adet Tekerlekli Sandalye dağıtımı gerçekleştirilecektir.

Sizlerin de desteklerinizi bekler, sonsuz teşekkürlerimizi sunmayı bir borç biliriz.

Bu umut yolculuğunda gelin siz de bir engelli kardeşimizin umudu olun ve onu yaşamda özgürleştirin.

Katkılarınız konusunda (216) 370 81 66 den Fulya hanımla temas edebilirsiniz.

Saygılarımızla.

BEDD

BEDENSEL ENGELLİLERLE DAYANIŞMA DERNEĞİ

Dragos, Yalı Mh. Orhangazi Cd. Menekşe Sk. No:6 Cevizli MALTEPE 34844 İstanbul

Telefon : 0 (216) 370 2626 – 370 8166 Fax : 0 (216) 459 8728

http://www.bedd.org.tr/ e – mail : bedd@bedd.org.tr

Ne dersiniz? Bir gece düzenlemeye değer değil mi?

Sağlıkla kalın, mutlu kalın!

Tülay Hergünlü

SMMM.

 
Toplam blog
: 516
: 1080
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

1955 Ankara doğumluyum. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunuyum. İstanbul'da uzun yıllar..