Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Kasım '17

 
Kategori
Eğitim
 

İçindeki Yeteneği Keşfetmedin mi?

 “Yaratıcılık doğuştan mı gelir, sonradan mı kazanılır?”

Birçok yetenekle ilgili görüşüm aynı, yaratıcılık da bunlardan biri. Bana kalırsa hepimiz belli yeteneklerle doğuyoruz, genlerimizde var, vücut yapımız, el becerilerimiz, müzik kulağımız doğduğumuzda varsa vardır. Bizler yeteneğini keşfetmekle görevli canlılarız.

“İnsan düşünen hayvandır” sözünü bir yana bırakacak olursak, her bir hayvan türünün yeteneği bellidir; avlanmak, uçmak, yüzmek… Avlananlar arasında bazıları daha iyi avlanıyor, uçanlar arasında bazıları daha hızlı uçuyor olabilir, her biri kendine bahşedilen yeteneği geliştirebilir. Ancak insanoğlu önce yeteneğini keşfetmeli, sonra onu geliştirme aşamasına geçmelidir.

Başka bir deyişle, insanın hayvandan tek farkı beyin fonksiyonları değildir.

Yaratıcılık da dâhil tüm yetenekler böyledir. Kimisi inanılmaz güçlü bir müzik kulağıyla doğar, ancak müzik alanında hiçbir aktivitede bulunmazsa bu yeteneği asla ortaya çıkmadan bir ömür geçebilir.

Ve yine benim naçizane görüşüm; herkes en az bir konuda çok yeteneklidir. “En az” diyorum zira hem müzik kulağı, hem dans becerileri, hem yüzme yeteneği hem de kalemi çok kuvvetli olan insanlar gördüm.

Bizlerinse tek yapmamız gereken: DENEMEK. İçimizdeki o yeteneği keşfetmek için denemek… Ve birçok yetenek türü de küçük yaşlarda eğitilmeye başlandığında çok daha ileri boyutlara taşınabiliyor. Bu da aslında bir yerde anne-babaların görevi haline geliyor.

 

 

 
Toplam blog
: 53
: 432
Kayıt tarihi
: 22.02.08
 
 

Eğitimle Geliştir Kendini           Eğitimci-yazar olarak halen Kişisel Gelişim, Liderlik, Beden ..