Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mayıs '09

 
Kategori
Ankara
 

İçişleri Bakanı abimizdir!

İçişleri Bakanı abimizdir!
 

Melih GÖKÇEK


Her seferinde gidecek mi kalacak mı derken bir yerel seçimin sonunda daha Melih Gökçek Ankara’nın Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

Karşısına çıkan Murat Karayalçın ile oldukça hararetli tartışmalar yaptıktan sonra; genellikle şova dönüşen televizyon programlarının ardından kendisini gündemde tutmayı bildi. Her seferinde adından bahsettirmeyi başardı.

Haksız olduğu durumlarda bile konuşma tarzı ve kendinden emin havası ile ikna yeteneğini de işe sokarak kendisini galip getirdi. Başbakan onca baskı ve ısrara rağmen Melih Gökçek’i harcayamadı. Turgut Altınok bile gitti; Melih Gökçek kaldı.

Ankaralılar ne denilirse denilsin Melih Gökçek’i yine yine yeniden seçti!

***

Arsenikli su tartışmasını başlatarak İzmir’de bile gündeme geldi. Bir dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan daha fazla konuşuldu.

Aynı Melih Gökçek Türkiye’nin devlete (hazineye) en çok borçlu büyükşehir belediyesini yarattı.

EGO’ya genel müdür yaptığı çalışma arkadaşı Veysel Karani bir yılbaşı gecesi olan doğalgaz felaketini “çocuklar zaten yarı çıplak haldeydiler” diyerek açıkladı. Durumun tespiti ancak bu kadar net ve sağlıklı açıklanabilirdi (!)

***

Ankara Büyükşehir Belediyesi BOTAŞ’tan aldığı doğalgazı abonelerine peşin para ile satarak kasasını doldurdu. Ancak aldığı paradan BOTAŞ’a olan borcunu ödemeyi düşünmedi. Belediye BOTAŞ’ın sonunu getirdi.

***

İçişleri Bakanlığı genelgesi ile tüm il belediyelerine gönderilen “emir” niteliğindeki yazı ile belediyelerden şehiriçinde bulunan oto galerilerini şehir dışına çıkarmaları istendi.

İzmir Büyükşehir ile birkaç il belediyesi 2 yıl önce gönderilen yazının gereğini yaptı. Şehiriçindeki oto galerileri şehir dışlarına çıkartıldı. Bir araya getirilen oto galerileri Oto Kentlere dönüştürüldü.

***

Geçen onca zamanın ardından İçişleri Bakanı Beşir Atalay genelgeyi hatırlatarak sert çıktı. “Belediyeler görevlerini yapsın yoksa ben görevimi yaparım” dedi.

Ankara Valisi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni de hedef alan yazıya Melih Gökçek’ten tam Melih Gökçek üslubuna uygun bir şekilde cevap geldi.

Gökçek, yaptığı yazılı açıklamada, "Oto galerilerinin Gölbaşı'na taşınması konusunda 6 yıldır çalışma yapıyoruz. 4 milyon metrekarelik bir arazi bulduk. Burasının yüzde 66'sını kamulaştırdık. Bazı vatandaşlar yüzünden kamulaştırmayı zorlukla yürütüyoruz. Para sıkıntısı da var. Çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Atalay'ın uyarısı karşısında alınmadığını belirten Gökçek, şunları kaydetti:
“Beşir Abi, aşağı yukarı 2–3 yıldan beri kişisel olarak bana bu işi bitirmemizi söylüyor. Bu manada iş bitmeyince biraz daha bizi sıkıştırarak konuyu halletmeye çalışıyor. Ben bundan dolayı en ufak bir alınganlık göstermiyorum. Çünkü Beşir Bey art niyetle söylemiş değildir. Netice itibariyle “abi” dediğimiz bir kişidir. Samimiyetle bu işin bir an önce bitmesini istiyor. Buradan Beşir Abi'ye çağrıda bulunuyorum. 30 milyon dolar bulursa kamulaştırmayı hemen bitiririz, sorunu da hemen hallederiz."

Güler miyiz ağlar mıyız?

Melih Gökçek bizim bildiğimiz gibi. Ankara’da değişen bir şey yok!

Ahmet Buğra TOKMAKOĞLU

Abtokmakoglu@gmail.com

 
Toplam blog
: 430
: 2186
Kayıt tarihi
: 18.06.07
 
 

20 Nisan 1989'da İzmir'de doğdu. İlköğretim ve lise öğrenimini Karşıyaka'da tamamladı. 20..