Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Aralık '08

 
Kategori
Psikoloji
 

İdeal eş neden aldatılır?

İdeal eş neden aldatılır?
 

www.milliyet.com.tr


İdeal eş kavramı kişilere göre değişmekle birlikte, genel bir tanımlama yapmak gerekirse ideal eşi kadın ve erkek açısından ayrı ayrı değerlendirmek gerekir.

Kadın gözüyle ideal eş;

Evine ve ailesine bağlı, iyi bir gelir düzeyine sahip, kendisine saygı ve sevgi göstermesini bilen, karizmatik, anlayışlı biri olarak tanımladır.

Erkek gözüyle ideal eş ise;

Kendisine annesi kadar ihtimam gösteren, güzel, hamarat, bakımlı, kendinden izinsiz hareket etmeyen buna karşılık kendisini sorgulamayan biri olarak tanımlanabilir. (Biraz adaletsiz oldu ama toplumumuzun gerçeği bu)

İnsanlık tarihi boyunca evlilik çeşitleri araştırıldığında tek eşli evliliklerin yanında, çok kadınla evlenme şekli de azımsanmayacak boyuttadır. Bazı yerlerde çok kadınla evli olma toplum içinde saygın bir yer kazanmayı sağlar. Çok kadınla evlenerek kısa sürede çok çocuğa sahip olan erkek nüfus çokluğuyla toplumun içinde siyasi nüfuz elde etme, ekonomi için gerekli insan gücünü kazanmayı hedefler. Aşiretler bunun en iyi örneğidir. 4 kadınla evlenme hakkını savunanlar yanında, kuma sisteminin de yaygın olduğu toplumumuzda bunlar dışında en ödemli psikolojik neden ise erkeklerin polygamy (Çok eşlilik) kavramına yatkın olmalarıdır. Yani değişiklikten hoşlanmaları.

Bazıları bu duygularını dışarı vurur, bazıları bu duygularını hayata geçirir, bir bölümü ise sadece içini çeker. Ama genel olarak hepsi değişiklik gereksinimi hissederler. Peki bu durumda kadınlar ne yapmalı? Her değişiklik isteyen karısını aldatıyor değildir. Ancak kadınlar erkeklerin bu değişiklik duygularını kendi üzerlerinde köreltebilirler. Nasıl mı?

Yukarıdaki fotoğraf iki ayrı kişiye ait gibi görünse de her iki fotoğraf Jessica Simpson’a aittir. Bu da kadınların kolaylıkla kendilerini değiştireceğini gösterir. Bazen sarışın, bazen, kumral, esmer, kızıl saçlı, uzun saçlı veya kısa saçlı olarak değişik görünümlere sahip olabilirler. Bunun için kendilerine biraz zaman ayırmaları yeter.

Tabii “Bu yaşam savaşında başka işimiz yoktu” diye düşünenleri de duyar gibiyim.

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..