Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '09

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

İki elin sesi var!-2

İki Elin Sesi Var!-2

İstanbullu Sinoplular Başbakanla Buluşuyor Günü'ne katılan Alişan, söylediği birbirinden güzel şarkı ve türkülerle Sinopluları coşturdu.

Alişan bir ara sahneden ayrıldı; protokol bölümüne geçti. Av. Kadir Tırgıroğlu'dan söylediği türküye eşlik etmesini istedi. Kafasını bir sağına, bir soluna sallayan Tıngıroğlu türküye eşlik edemeyeceğini ima etti. Yakın arkadaşlarımızdan öğrendiğimize göre, milletvekilliğine seçilmezden evvel Alişan'ın avukatlığını yapıyormuş. Samimiyetleri oradan geliyormuş. Alişan da memur çocuğuymuş. Babası Bağcılar Belediyesinde çalışıyormuş. Doksanlı yılların sonunda emekli olmuş.

Başbakan R.Tayyip Erdoğan'ın yakın korumaları salonu doldurmaya başlayınca Alişan programını kesti; Sahneden ayrıldı.

Siyasilerden ilk kürsüye çıkan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı oldu. Konuşmasında, Sinopluları kendi bölgelerinde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti anlattı.

Bağcılar, Sinopluların yoğun olarak yaşadığı ilçelerden biri. Sinoplu onlarca sivil toplum örgütü bu ilçede bulunuyor. Sinoplu Dernekler Federasyonu da "SİNDEF" bu semtte. İstanbul ve Sinop'la ilgili çalışmalarını burada yürütüyor. Aylık olağan toplantılarını aksatmadan devam ettiriyorlar.

Ak Parti Sinop Milletvekili Prof. Dr. Abdurrahman Dodurgalı programa geç katıldı. Soğuk ve uzak duruşuyla dikkat çekti.

Başbakan 17, 00 sularında programa katılabildi. Salona girişinde vatandaşlar tarafından büyük coşkuyla karşılandı. Av. Kadir Tıngıroğlu'yla samimi bir şekilde kucaklaştılar. Protokolde Başbakanın sağına Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başeskioğlu, soluna da Tıngıroğlu oturdu.

Sinoplular ve İstanbul Sinoplular Platformu adına konuşma yapan Bağcılar ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve bu platformun Başkanlığını yürüten Muzaffer Karameşe, düzenledikleri bu etkinlikte kendilerini yalnız bırakmayan katılımcıların tümüne teşekkür etti. Kalabalıktan duyduğu memnuniyeti ve Sinoplular olarak İstanbul'da ve Sinop'ta düzenledikleri etkinlikleri anlattı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başbakanı Mimar Kadir Topbaş ve Ak Parti İl Başkanı Aziz Babuşcu birer kısa konuşma yaptı. Babuşcu, her yerde makul ve makbul Sinoplularla karşılaştığını ve tanıştığını, onlarla bir ve beraber olmanın kendisine verdiği mutluluğu anlattı. Eşinin ve ilk öğretmeninin de Sinoplu olduğu sözlerine ekledi.

Sinop Milletvekili Av. Kadir Tıngıroğlu, Sinop'un en çok Ak Parti iktidarında merkezi hükümetten yardım aldığını anlattı. Sinop Havaalanın ve Sinop Üniversitesi'nin açılmasında, Sinop ve Boyabat Devlet Hastanelerine ek bina yapılmasında, Sinop-Boyabat Tüneli'nin biran önce bitirilmesinde gösterdikleri yakın ilgileri sebebiyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, bu organizasyonda manevi destekte bulunan Sinop Milletvekili Prof. Dr. Abdurrahman Dodurgalı'ya teşekkür etti.

Devlet Bakanı Murat Başeskioğlu, Sinop'un kültür ve turizm kenti olması için çok çalıştıklarını söyledi.

Başeskioğlu kürsüde iken Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı başındaki koltuğa oturan Dodurgalı, elini ağzına götürerek bir süre Başbakanla sohbet etti.

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kürsüde vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, Sinop'u çok sevdiğini söyledi. Sinop'un ilçelerini tek tek saydı. İstanbul'da 600 bin Sinoplunun yaşadığını belirtti.

Salonu hınca hınç dolduran vatandaşlar "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla Başbakan Erdoğan'ın konuşmasını sık sık kesti.

Bazı vatandaşların da Filistin bayrağı taşıdığı görüldü.

Konuşmasının devamında, geçen seçimlerde Sinop'ta talihsizlik yaşadıklarını söyleyen Erdoğan, "Geçen dönem maalesef Sinop'ta yerel yönetimde bir talihsizlik yaşadık. İstediğimizi alamadık ama bu dönemde inşallah çok daha dinamik, farklı sadakati olan bir ekiple inşallah Sinop'ta yerel ve genel dayanışmasıyla Sinop'umuzun merkezinde de, ilçelerinde de çok ciddi bir sıçramayı gerçekleştireceğiz." şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan AK Parti'nin iktidara geldiği süre içinde Karadeniz ve Sinop'a yapılan yatırımları anlattı. Sinop'un Karadeniz'in kuzeyinde kalan şirin bir kent olduğunu belirten Erdoğan, hükümetleri döneminde bitirilen Boyabat - Sinop Karayolu'nun da bitirildiğini hatırlattı. İktidarlarından önce Sinop'un bölgesinde adeta kenara köşeye atıldığını aktaran Erdoğan, Sinop'a verdikleri sözü tutarak üniversite açtıklarını da aktardı.

Üniversitenin açılması ve eğitimdeki eksikliklerin giderilmesiyle Sinop'un artık göç veren bir il olmaktan çıkacağını vurgulayan Erdoğan, "Asla nihai noktaya ulaşmış değiliz. Çünkü hizmetin nihai noktası olmaz. Sadece şunu söyleyeceğim. Sinop'un eksiğini, ihtiyaçlarını giderecek çalışmalara kararlılıkla devam edeceğiz. Biz bu milletin efendisi olmaya değil, biz bu milletin hizmetkârı olmaya geldik. Bu millete hizmetkârız. Hizmet için yola çıktık. Bizim derdimiz bu. Onun için millete afra tafra yapılmaz. Tevazu içinde olacaksın. Hizmet ehline bu yakışır. Biz de bakan arkadaşlarımla milletvekili arkadaşlarımla, belediye başkanı arkadaşlarımla hep bunu yapma gayreti içindeyiz. Boyabat Kargı arası yolunu da 2010 yılında hizmete açacağız.

Diyoruz ki: "Bir elin nesi var iki elin sesi var" El ele vereceğiz. Omuz omuza vereceğiz. Hem Sinop'umuzu hem Türkiye'mizi çok daha farklı yerlere ulaştıracağız." diye konuştu.

Erdoğan konuşmaların ardından 6 bin 800 platform üyesini temsilen 18 partiliye rozet taktı.

Ertuğrul MEHMED

emehmed@gmail.com

ermehmed@mynet.com

 
Toplam blog
: 26
: 527
Kayıt tarihi
: 11.12.08
 
 

1970 yılında Boyabat'ta doğdu. İlköğretim ve ortaöğretimi aynı yerde okudu. Yüksek öğrenimi İstan..