Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Nisan '07

 
Kategori
Sivil Toplum
 

İki maymun

İki maymun
 

Hani çok ünlü bir üç maymun figürü vardır... Biri kulaklarını tıkamıştır, biri gözlerini kapamıştır, biri de ağzını tutmaktadır. Özetle; görmüyoruz, duymuyoruz, konuşmuyoruz. Ülkemizde de bu figür çok zaman " üç maymunu oynamak" olarak ifade edilerek kişilerin ya da kurumların olaylar karşısında duyarsızlığını vurgulamak için kullanılır.

Ancak 14 Nisan Cumhuriyet Mitingi sonrasında bir de iki maymunu oynayanlar yoğun olarak görülmeye başlandı. Görmemek için gözlerini kapamaya, duymamak için kulaklarını tıkamaya devam ediyorlar ama konuşmaktan geri kalmıyorlar. İstmediklerini görmemeye, duymamaya hatta daha ileri gidip " yok " saymaya çalışıyorlar. Ve durmadan, heryerde, bağıra bağıra istedikleri gibi konuşuyorlar.

Boşuna çabalıyorlar boşuna!
Biz onları görüyoruz!
Biz onları duyuyoruz!
Ve bağırmadan konuşuyoruz!

Bizim sesimizin gürlüğü bağırmaktan değil, çokluktan kaynaklanıyor. Ve bizler çoğaldıkça onların sesleri giderek cılızlaşıyor.

Yüzbinleri görmemek için gözlerini kapamaya devam ederlerse, milyon oluruz Ankara'da. Kendilerine gelmeleri için yeri sallarız...

Yüzbinleri duymamak için kulaklarını tıkamaya devam ederlerse milyon oluruz, fısıltılarımızı birleştirip yeri göğü çınlatırız ...

Hanımlar, beyler!
Açın gözlernizi, kulaklarınızı!
Bizleri görün, bizlere kulak verin!
Kendinize gelin!
KARŞINIZDA CUMHUR VAR!


 
Toplam blog
: 64
: 627
Kayıt tarihi
: 09.03.07
 
 

Kamu ve özel sektörde geçen yıllar... Halkla ilişkiler, kalite yönetim sistemleri, kültür sanat orag..