Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Nisan '07

 
Kategori
İlişkiler
 

İkili ilişkiler

İkili ilişkiler
 

İkili ilişkiler dediğimiz zaman aklımıza eşler, aile içi ilişkiler, arkadaş ilişkileri, dostluklar yani kısaca toplumun iletişim mekanizması gelir.

Toplumumuzda insanlarda doğru bildiklerini söyleyememek gibi bir problem vardır. Bu problemin temelinde korku yatıyor. İşimden atılırsam, annem bana kızarsa, sevgilim sevmezse, eşim terkederse bu korkular doğruları bize söyletmediği için toplumun da doğru yönde gelişmesini engellemiş oluyoruz.

Kişiler kaybetmemek adına maskeler kullanıyorlar. Ne kadar çok maske kullanıyorsak, o kadar çok mutsuz olmaya adayız. Aslında maske kullanmak, karşımızdakini kandırmakla ilgili nereye kadar evet diyeceğiz. Hayır dediğimizde maskemiz çıkacak ve kişi bizden uzaklaşacak. Uzaklaşmasının sebebi gerçek kişiliğimizle görünmemiş olmamızdır. Biz nasılsak öyle insanlar gelsin ki iletişimde problem çıkmasın. Maske kullandığımız müddetçe sevgilerden uzaklaşıyoruz. Uzaklaştıkça maske kullanıyoruz.

Sizden ayrılmak isteyen kişileri bırakın gitsin. Enerjiyi tutmak doğru sonuçlar meydana getirmez. Size ancak zaman kaybettirir. İnsanların birbirlerinden ayrılmaları tamamen enerji boyutlarının değişmesi anlamına gelir. Peki nedir bu enerji boyutu denilen şey? Şimdi 27 katlı bir apartman düşünelim. Katların arasına bahçeler yerleştirelim. Birinci kattaki ile ikinci kattaki belki bağırarak, yüksek sesle konuşarak iletişim kurabiliyorlar ama bir müddet sonra böyle konuşmaktan vazgeçip evin içindekilerle konuşmaya başlarlar. İnsanların birbirleri ile iletişim kurabilmeleri için aynı boyutta, aynı evrim basamaklarında olmaları gerekir.

Siz yalan söylerken, insanları yargılarken yalan söyleyen ve yargılayan biriyle bir dostluk oluşturabilirsiniz. İçinizden biri yalan söylemekten vazgeçtiğinde birinci kattan altıncı kata taşınmış olabilir. Boyutlarınız değiştiği için artık birbirinizi anlamakta zorlanırsınız. Bunun adı sevginin bitmesi değildir. Enerjinin yer değiştirmesidir.

Siz insanları eleştirip, alay edenleri yargılıyor olabilirsiniz. Yaptıkları kötü de olsa yargılama hakkınız yok. Eğer isterlerse onları eğitme hakkınız vardır. Yargıladığınız her insanı hayatınıza çekersiniz. Nedeni de yargılamamayı öğrenmeniz içindir. Birlikte olduğunuz kişiler mutlaka ve mutlaka size birşey öğretmek için hayatınıza girmişlerdir. Sizin korkularınızın, sizin yargılarınızın, olumsuz enerjilerinizin yada olumlu enerjilerinizin aynısıdırlar.


İkili ilikilerde ne kadar çok negatifliğimizi pozitife çevirebilirsek, karşımıza o kadar çok iyi insan çıkar. O yüzden karşılaştığımız insanlardan şikayet etmektense, kendi negatifliklerimizi temizlemek hayatımıza özgürlük getirir. Negatifliklerimizden ne kadar çok temizlenebilirsek; şayetli, çünkülü sevgilerden o kadar kurtuluruz ve koşulsuz sevgiyi yakalayabiliriz. Bunu başarmanın yolu egomuzun negatif taraflarını yenmekle sağlanıyor.

Dışarıya çıktığınız zaman kaç kişiye gülümseyerek günaydın diyorsunuz? Kıymet bilsin veya bilmesin kaç kişiye yardım teklifinde bulunuyorsunuz? İnsanların sizi anlamaları gerekmiyor. Tanrının anlaması yeterlidir.


Tekrar görüşünceye kadar sevgiyle kalın

 
Toplam blog
: 101
: 5279
Kayıt tarihi
: 01.03.07
 
 

Ege Üniv. İşletme Fakultesi'ni, daha sonra da Harward Üniversitesi'nin Master programını Türkiye'de ..