Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Nisan '07

 
Kategori
İlişkiler
 

Samimiyet, hangi semtin adı?

Samimiyet, hangi semtin adı?
 

Kıldığı namazı Allah’a olan inancı için kılan. Tutuğu orucu nefsine hakim olmak için yaradan istediği için tutan. Bu inancını insanların bilmesinden çekinen, menfaati için kullanmayı aklının ucundan bile geçirmeyen. Aldığı her nefesi Allah’a, özgür yaşadığı her günü şehit olan, namusuyla yaşayan atalarına; huzurla uyuduğu geceleri sınırdaki askere, nöbetteki polise borçlu olduğunu bilen. İhtiyacından fazlasını yerken kuru ekmek bulamayanları aklına getiren. Gittiği her yerde tabakta kalan yemekleri paket yaptırıp, sokak hayvanlarına vermeyi adet edinen. Akan suyu, açan çiçeği, büyüyen ağacı, yeni doğmuş kediyi seven. Sevmeyi samimiyetle harmanlayan.

Karısını, kocasını samimiyetle seven. Sevgisi bitince samimiyetle söyleyen. Çocuklarını Vatan sevgisiyle, bayrak aşkıyla, tarih bilinciyle yetiştiren. Komşuluğu, arkadaşlığı, dostluğu, sevecenliği samimi insanlar lazım.İşindeki mumu eve getirmeyen, evindeki mum bitince karanlıkta oturan dürüst Ömer'ler lazım bize.

Din ile bağlı, tarih ile bağlı, kan ile bağlı, sevgi ile bağlı. Sevgi ile, aşk ile, heyecan ile dolu samimi insanlar lazım bize. İşine, aşkına, şehrine gönülden bağlı. Gönlünden fırlattığı halatları samimiyetle bağlayan. Gülüşünde, tebessümünde, yanağından süzülen yaşta samimiyeti gizleyen insanlar diliyoruz. Limandaki gemilere bakıp ''geldikleri gibi giderler'' diyen, Kralların ayağına gitmeyip Kralları ayağına getirten Mustafa Kemal' e özenen Cumhur'lar istiyoruz.

Can baba gibi şiir yazan, Mumcu Uğur gibi gazetecilik yapan; Pamukoğlu paşa gibi, Kıvrıkoğlu paşa gibi generallik yapan, kahpe kurşunlardan korkmayıp hayatının baharında ölen genç evlatlarımız gibi yetmiş milyon samimi evlat olsun istiyoruz her yerde .

Samimiyet lazım. Ülkeyi yönetirken, hayatı yaşarken, son nefesi verirken. Sahi! Samimiyetimize ne oldu?

 
Toplam blog
: 187
: 1260
Kayıt tarihi
: 02.10.06
 
 

İyiye ve güzele götürmeliyiz Dünyayı. Sürekli daha çok kazanmak, daha yukarıdan bakmaya çalışmak,..