Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Eylül '17

 
Kategori
Güncel
 

İkna Edilme Yöntemlerimiz

İkna Edilme Yöntemlerimiz
 

İnsanlarımızın birçoğunun, grupların, (buna birçok isim ve sıfat verilebilir) neredeyse tüm amaçlarının var olanı büyütmek için değil, var olana sahip olmak üzerinden hastalıklı ancak insancıl (bencil de insandır, aç gözlü de) sağlıksız ve ilkel bir anlayış içinde olduklarını anlayabiliyoruz.

İnsanlar nasıl kandırılır?/Veya ikna edilir? Bence;

a)      Korkutularak: 1- Din ve dinin emirleri ile korkutma; Bu binlerce yıldır, çeşitli dini akımların kullandıkları bir yöntemdir. Cennet vaadiyle İngiltere’den, Fransa’dan ve tüm Avrupa’dan yola çıkan insanlar dini bir duygu ile Kudüs’e kadar yürüdüler. “Haçlı Seferlerine katılanlar cennete, katılmayanlar cehenneme gideceklerdir” anlayışı ile yola çıktılar. Yolda ne buldularsa talan ettiler. Bizans İmparatorluğu’nun davetiyle yola çıkan halk İstanbul’a geldi ve İstanbul, İstanbul olalı böyle zulüm görmedi. Dinen korkutarak kendi kazancını başkalarına verme de kullanma yöntemlerinden biridir. 2- Gündeme uygun korkutma araçlarını kullanmak, suretiyle korkutmak: Bu araçlar; genellikle gündemde olan, üyesi olunduğunda zarar göreceği, toplumdan dışlanacağı grubun üyesi olmakla itham etmek suretiyle korkutmak. Günümüzde en basit ve sahtekârların dahi kullanarak, insanları soydukları ellerinde bulunan ne varsa almak,

b)  Çok kazanç sağlayacağına, az çalışarak çok kazanacağına veya az vererek, çok alacağına inandırma; Bu yöntem; ticaretin içinde olanların oldukça sıkça kullandıkları bir yöntem olmakla birlikte, “sahtekârların” da özellikle kumar sektörünün de hayal satıp, hayatları satın aldığı bir yöntemdir.

c) “Sahipsiz koyunu kurt kapar” anlayışıyla, bir gruba ait olmaya iten, ait olmakla güçlü olacağına, en iyi olacağına, en ve en olacağına inandırmak. Başkaları kötüdür, dışarıdadır. Halkanın dışında kalmış, olanlar kötüdür, içerdekiler iyidir. İyi ol, iyilerden ol ki, refaha eresin.

d)   Daha birçok ikna yolu var. Bunun kitapları var, tarih boyu tartışılmış ancak sonuca asla ulaşılamamış, bir toplumda yaşıyoruz ve enerjimiz de tıpkı ömrümüz gibi harcanıp gidiyor. Dünyanın en güzel armudu gibi bir hayat süren insanımızı ayılar mı kapıyor.Türkiye bir daire içinde dönüp duruyor ve bu çatışma hali, bizden-bizden değil, oradan- buradan, ocu-bucu, durumları gerçekten sağlıklı bir toplum hali değildir.

 

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..