Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Hakan Karaduman (Akdenizli)

http://blog.milliyet.com.tr/akdenizli

06 Aralık '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

İlgi

İlgi
 

cumhuriyetin çocuklarına halkçı ilgi!


Demek bugün yazma günüm. Eh, ne yapalım oturup yazacağım. Nede olsa bayramın birinci gününden itibaren hastane nöbetlerim var, kıpırdamak mümkün görünmüyor. Üstelik bugün de hava deli güzelken Akdeniz’de…

Sayın Ümit Çulduz halka kömür dağıtılması ile ilgili bir atıfta ulunmuş ve hepimizden onay alan oy avcılığına gönderme yapmış bana yazdığı bir yorumda. Yanıt yazarken şöyle demiştim: o fakirlikten değil, ilgidendir.

Şimdi açmalı bu sözümü.

***

Adamın birisi çok eskilerde son derece kötü, ahlaksız biri olarak tanınırken bir gün, bir pazar yerinde gezelerken kör-sağır bir dilenci çocuğa rastlar. Amacı çocukla dalga geçip neşesini bulmaktır. O sırada oradan geçmekte olan bir atın yeni çıkardığı pisliğini yerden alır ve çocuğun kafasına sürerken bir yandan da çocuğu başından okşar.

Çocuk hiç başına gelmemiş bu “sıcacık ilgiden” öyle mutlu olmuştur ki, içinden adama minnet dolu dualar söyler. Tanrı o adamı cennetine alır. Gerekçe basittir: ilgi.

***

Anadolu insanı asla fakirliğe yenilip kendini küçük düşürecek davranışlara girmez; buradaki yıllarca ilgisiz bırakılmış, mahkeme kapılarında süründürülmüş, askerlik ve seçimler dışında anımsanmamış, kısaca adam yerine konmamış insanlarımızdan söz ediyorum. İşte AKP’nin başarısı buradadır; insan yerine konma, adam yerine konma dediğimiz hislerle oynamak!

İlgiyi yalan da olsa sıcak tutmak!

Peki sayın Baykal?

Ayıp değil mi işe en geriden başlamak?

***

Ne zaman sosyal demokratlar halkla halkça ilgilendiler?

***

Anlamları yerine oturtmak için doğru sandalyeyi seçmeli: oturamayacağın kadar küçük, kıçından büyük sandalye değil; kahvehane sandalyesi kadar olsun diyebilmek.

Yoksa halk sandalyeyi ters çevirip dört uzantılı ayak yapar…

Sonra da kalkıp solu tartışırlar. Siz önce halk nedir, kimdiri öğrenip bilin, sonra tartışalım solu. Adamlar Anadolu’dan çıkıp öğle bir değişeme giriyorlar ki, sanki, “ver kurtul” zihniyetinde bakir ve ‘reler kalmayacak düşünce bazında.

Sahipsiz düşünceler değildir sorun; asıl sorun üzerinde durulmayan, “ilgisiz” düşüncelerdir.

Sağlıcakla.

***

not: seçkisiz olmaz,

http://www.dailymotion.com/relevance/search/paco%2Bde%2Blucia/video/x105po_paco-de-lucia-cositas-buenas-live_creation

ve,

http://www.dailymotion.com/related/x105po_paco-de-lucia-cositas-buenas-live_creation/video/x1jl6z_entredosaguaslive_music?from=rss

 
Toplam blog
: 470
: 551
Kayıt tarihi
: 28.08.06
 
 

Ateşten denizleri mumdan gemilerle geçmeye" benzer hayatımız. Mutlaka mavi gökyüzü görünecektir. Gid..