Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Alyoşa-Sevmek Güzeldir.

http://blog.milliyet.com.tr/alyosacan

23 Mart '08

 
Kategori
Öykü
 

İlk aşk

İlk aşk
 

Merhabalar,
İlk Aşk,
Aşk deyince ilk aklıma gelen, çocukluğumda yaşadığım bir aşk macerası geliyor aklıma.
Henüz sekiz yada dokuz yaşlarındayız, mahalledeki arkadaşlarımla da hemen hemen aynı yaştayız, hatırlayabildiklerim, Fotoş, Zeynep, Feruş, Muammer, İbrahim, Bilal, Erol daha çok vardı da hayat işte bazan herşeyi unutturabiliyor.

İbrahim benden sadece bir yaş büyük, bana aşıkmış meğer, ama ben daha henüz çocukum ya, hiç birşey anlamıyorum, daha doğrusu bilmiyorum.
Biz oyunlar oynuyoruz, tombilibiç, bakıyorum İbrahim ebe herkezi vuruyor, bana bir türlü topu atamıyor, diğer arkadaşlar'hadi hadi vur şunu'diyorlar, o gülüyor hep mahçup mahçup, ama bana bir türlü topu atamıyor.
Körebe oynuyoruz, benim gözüm bağlı, arkadaşlarımı bulacağım, tüm arkadaşlarım kaçıyorlar onları bulamayayım diye, İbrahim tam aksine yanıma geliyor ve 'ben buradayım' deyip onu yakalamam için bana elini uzatıyor.
Birbirbir oynuyoruz, o ebe olunca tüm arkadaşlarım ve ben sırtına binip atlıyoruz, ben ebe olunca hepsi sırtımdan atlıyor, İbrahim atlamıyor, yok ben oynamıyorum deyip köşeye çekiliyor.
Meşe oynuyoruz(Şimdi bilye oyunu diyorlar adına)yutmacasına, ben ona yenilince en çirkin meşelerimi veriyorum
İbrahim yenilince bana en güzel en renkli agaf meşesini veriyor bana hemde gülümseyerek yapıyor bunu.

Bu oyunlar böyle devam ederken, ben anlayamıyorum hiç birşey çünkü çok küçüküm, aklım ermiyor öğle şeylere, çok sonra bir başka benden büyük olan arkadaşım söyledi bana 'kızım İbrahim(ibo) sana aşık,
anlamıyormusun, seni hiç üzmüyor hiç kızdırmıyor deyince, bende birden fişek attı, kızdım.
Ne demek aşık? Hemen gittim İbrahimin yanına,
-len sen bana aşıkmısın? Bak hepsi öğle söylüyor, deyince, Hatırlıyorum, -İbrahim kızardı yanakları al al oldu, öksürdü, şey dedi ve çıktı ağzından Evet.
Ben hiddetle,
-Tamam o zaman bir daha seninle oynamak yok dedim, koşarak eve geldim, bahçemizde oturup ağladım sinirimden çok net hatırlıyorum bu anı.
Oysa ben İbrahim'i hep arkadaşım gibi sevmiştim, çok iyi bir çocuktu, çok iyi bir arkadaştı, aklımda hiç aşk meşk fikirleri yoktu benim, çocuktuk çünkü.
Sonraları onunla oynamamaya başladım, küstüm ona.
Aradan iki, üç yıl geçti, İbrahimler babasının iş durumundan dolayı Konya'ya taşındılar.
Konyaya gittiklerinden bir yıl sonra, İbrahim bir trafik kazası sonucu hayatını kaybetmiş, duyduğumda biraz büyük olduğum için çok üzülmüştüm. Allah rahmet eğlesin.
Yani bana aşık olan ama benim ona aşık olmadığım ilk çocuk hayatını kaybetmişti.
Bu olay benim yaşadığım ilk aşkım olmasa bile, bana gösterilen ilgi ve sevginin ilkiydi ve öldüğüne gerçekten çok üzülmüştüm.
Benim ilk aşkım kim mi?
Onu da bir başka zaman paylaşabilirim sizinle,
İşte şimdide yıllar sonra bu anımı sizlerle paylaştım, içim burkuldu biraz hatırlayınca.
Hepinize sonsuz Sevgiler yüreğimden, , , , , , , , , , , , , , , ,

 
Toplam blog
: 227
: 1770
Kayıt tarihi
: 24.11.07
 
 

İzmirliyim, okumayı, yazmayı, gezmeyi çok seviyorum. Daha ne olsun. Sevgiler...