Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mayıs '07

 
Kategori
Su Sporları
 

İlk yüzme kliniğimizi düzenledik

İlk yüzme kliniğimizi düzenledik
 

Ülkemizde ilk defa gerçekleştirdiğimiz yüzme kliniği ile yetişkinlerin daha doğru teknikle yüzmesini sağlamak yolunda ilk adımımızı atmış olduk. Benim gibi yüzmekten keyif alan ve daha iyi yüzmek için çaba harcayan yetişkinlerle bir paylaşım platformu oluşturmaya çalışıyorum. Bu kapsamda www.yuzuyoruz.com sitesini bu yılın başında yayına soktum. Bunun da ötesinde, yüzme severlere daha fazla nasıl yararlı olabilirim diye düşünürken Süha hoca imdadıma yetişti. Kendisi, 28 yılı ABD'de olmak üzere antrenör ve yüzücü olarak 40 yılı aşkın yüzme kariyerine sahip. ABD'de yıllardır yapılan, ülkemizde ise ilkini 28 Nisan, ikincisini 5 Mayıs 2007'de gerçekleştirdiğimiz yüzme kliniğini onun desteğiyle hayata geçirdik.

Yüzme kliniği, barkaç saatlik blok halinde yapılan bir çalışma. Bu çalışma teorik anlatımları, örneklemeleri, havuzda uygulamaları ve hataların tespit edilip düzeltilmesini içeriyor. Katılımcıların en azından serbest stili biliyor olmaları gerekli. Anlatım ve uygulamalar serbest stille başlayıp sırtüstü ve kurbağalamayla devam ediyor. İstekli katılımcılara kelebek stili de gösteriliyor. İlk iki çalışmamızda katılımcıların çoğunluğu 30'lu ve 40'lı yaşlardandı. Tüm katılımcılar birşeyler öğrenebilmek, Süha hoca da birşeyler verebilmek için çaba harcadı. Sizlerden destek gelirse bu tip çalışmaları tekrarlamak isteriz. Özellikle belirli yüzme stillerine odaklanan çalışmalar düzenleyebiliriz.

Yüzmeyle ilgili haftada bir duyurular yapıp yeni faaliyetlerle ilgili bilgilendirme veya grup üyelerinin önerilerini paylaşabileceğimiz bir mail grubu oluşturmaya başladık. Grupta ilk yüzme kliniği çalışmalarına katılan arkadaşlarımız var. İsterseniz siz de bu mail grubuna katılabilirsiniz. Yapmanız gereken, www.yuzuyoruz.com sitesinden 'uzmanına sorun' bölümünden mail atmak ve mail grubuna dahil olmak istediğinizi belirtmek. Sağlıcakla kalın.

 
Toplam blog
: 103
: 11625
Kayıt tarihi
: 02.02.07
 
 

Yüzme aşkımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Yüzme öğrenmek isteyenlerden düzenli yüzenlere tüm yüzme ..