Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Temmuz '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

İmdat!

İmdat!
 

Bir filmim tekrarında izledim. Afet öğretmen, bir şekilde işinden uzaklaştırılıyor ve haklılığı ispatlanana kadar günlerini evde geçirmek zorunda kalıyor.

Televizyonu açtığında her kanalda yemek tarifleri, magazin programları ve kavga eden aileler var. Can sıkıntısından ne yapacağını şaşırmış bir halde yarı çatlak Ürperi’nin evine güne bile gidiyor. Tabii ki fazla dayanamayıp evine geliyor.

Televizyonu her açtığında aynı şeylerle karşılaşınca, "Evde olmak ev kadını olmak ne zormuş" diyerek ev kadınlarının durumunu özetliyor.

Gerçekten de ev kadını olmak zor. Çalışan kadın olmak da zor elbette ama asosyal olmak sözkonusu olmadığı için en azından psikolojik olarak evdeki kadın kadar yıpranmıyorlar.

7-24 evde olmak gerçekten zor ve yorucu. Dikkat ederseniz cümlenin sonunu bağlamadım, bağlayamadım. Ev kadını olmak iş desem iş değil, meslek desem meslek değil. Cümlede olduğu gibi sonu olmayan bir atraksiyon sadece.

Hele de TV reklamlarında bulaşık makinasının özelliklerini sıralayıp kadınlara “Aklınızı kullanın bulaşıklarınızı elinizde yıkamayın, makinada yıkayın” önerisi getirmiyorlar mı işte o zaman gerçekten kızıyorum.

Bulaşık makinası dururken ısrarla elde bulaşık yıkamanın daha hesaplı olacağına pratik olacağına inanan kadınların varlığına inanmak bile istemiyorum.

Kadın demişken, KEY ödemeleri de boşanan kadınlara ödenmeyecekmiş. Kendilerine göre de mazeretleri var ama tabi bu mazeretler her zaman olduğu gibi hiçbir şekilde mantık sınırlarının yanından geçmiyor.

Kadınlar da “Kadın-Erkek eşit” diye sokakta sigara içmenin kavgasını yapana kadar yapacaklarsa kanun karşısında eşit olmanın kavgasını yapsınlar!

Televizyon programlarından İMDAT diyorum!

İyi bayramlar.

http://www.esmakahraman.com/imdat-ya/

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..