Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mart '13

 
Kategori
Futbol
 

İnanmak; Yarı Finalin yarısından çok daha fazlasıdır..

İnanmak; Yarı Finalin yarısından çok daha fazlasıdır..
 

Kura'dan önce 2 senaryom vardı: İyi Kura-Kötü Kura..

İyisi çıktı! Çünkü kötü kura tek ihtimale dayalıydı: Barcelona!

Diğer bütün kuralar Barcelona kurasından çok çok daha iyi olurdu. Öyle de oldu.. İyi kurayı çektik..

Bilinen sözdür; "inanmak başarmanın yarısıdır" diye.. Galatasaray 2 yıldır bize "İnanmanın, başarmanın yarısından çok daha fazlası olduğunu" "görsel ve uygulamalı" biçimde gösterdi! Bu yüzdendir ki; Real Madrid (ya da diğer takımlardan Barcelona hariç herhangi biri çıksaydı) Galatasaray karşısında zor anlar yaşayacak.

Bir çoğunuz hayal kurduğumu, abarttığımı, gaza geldiğimi, rüya gördüğümü, yüksekten uçtuğumu falan düşünebilir belki.. Hatta belki bir çoğunuz, bunu yorumlarıyla da destekleme zahmetine girip hayal aleminden çıkmam için yardım etmeyi de düşünebilir.

Ancak, ben bu turu geçeceğimize yürekten inanıyorum. Çünkü takımın tüm bireylerinin de bu inanca şu anda sahip olmasa bile bir kaç gün içinde sahip olabileceğine inanıyorum..

Çünkü aklımda örnekler var.. Zor maçlarda alınan sonuçlar var.. Siz bakmayın Schalke'nin ikinci yarıda akın akın geldiğine.. Yenilecek 1 golün bile turu engellemeyeceği maçlarda her takım ikinci yarı defansa kapanır. Real Madrid bile bunu yaptı nitekim.. Kaldı ki Şampiyonlar Ligi ilk maçında Manchester karşısında Galatasaray'ın oyununu unuttuysanız tekrar açıp izleyin derim. Artık CL yabancılığını üzerinden atıp "makine" sıfatı kazanan Burak, makinenin adeta "yakıt"ı konumunda bir Selçuk, "işi bilen ağabey" Drogba, Panter Muslera, "Kaya" gibi Semih, Dinamo Hamit ve diğerleri...

Gel de inanma; inanmazsak bütün bu futbolcu kardeşlerime ayıp olmaz mı? Hangisine "Ben sana güvenmiyorum arkadaş, senin yüzünden tur gidecek" diyebilirsiniz?

Ben hepsine inanıyor ve güveniyorum. Zor maçların takımının, İspanyada "goller" atarak Telekom Arena'daki maça rakibinden daha rahat çıkacağını düşünüyorum.

Dilerim her başarıyı "tesadüf ve şans" faktörlerine bağlayan "futbol bilgisi fukaraları" bu defa da "Mourinho Terim'e kıyak geçti" gibi saçma bahaneler üretmek yerine, başarıyı takdir edebilmek erdemini gösterebilirler..

Not 1: Tur atlayan Fenerbahçe'yi tebrik ediyor; Yarı Final için başarılar diliyorum. Umarım 2 kupada da finalde bizim takımlarımız oynar!

Not 2: Her ne kadar Fenerbahçe'ye başarılar dilesem de, aksinin düşünen, Fenerbahçe ya da Galatasaray'dan birinin taraftarı olduğu için diğerinin başarısız olmasına sevinmeyi "vatan hainliği" olarak görmeye karşıyım. Bu tür düşüncelerin bizim olan ya da olmayan milli birlik ve bütünlüğüme hiç bir zararı dokunmaz. Böyle düşünmek; rakip takımın başarısızlığını istemekten daha ahmakça bir düşüncedir ki; rakibin başarısızlığını istemek ahmaklık değildir. Bu düşünce "şiddet ve düşmanlığa" dönüşmediği sürece, "düşünce ve mizah" boyutunda kaldığı sürece, ne futbolumuza, ne ülke puanımıza hiçbir zararı dokunmaz.. Bugün Galatasaray ya da Fenerbahçe'den biri ya da her ikisi elenmiş olsaydı, her birimiz ayrı ayrı esprilerin muhatabı olacaktık.. Arkadaşımızın, kardeşimizin, akrabamızın bu espriyle yaklaşması onurumuzu mu kıracak? Küsecek miyiz onlara? Rakip taraftar bizim tur atlamamızı istemediği için mi elenmiş olacağız? Ya da onlar da bizim isteğimize ortak oldu diye mi tur atlamış olduk? Bu bir düşünce tarzıdır ve ne milli birliğimize, ne de futbolumuza hiçbir zararı dokunmaz. Tıpkı aksi düşüncenin de milli birliğimize ve futbolumuza hiçbir katkısının olmayacağı gibi..

 

 
Toplam blog
: 93
: 585
Kayıt tarihi
: 27.01.09
 
 

Elektronik ve haberleşme mühendisiyim. Galatasaray taraftarı; evli; 1 erkek çocuk babasıyım. ..