Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Kasım '09

 
Kategori
Futbol
 

İnönü’deki Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi ve olası sonuçlar

İnönü’deki Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi ve olası sonuçlar
 

..


Geçtiğimiz yılın lig ve kupa şampiyonu Beşiktaş, Tükcell Süper Ligi’ne çok kötü bir başlangıç yaparak. Lig’de oynadığı ilk 6 karşılaşmada ( 3 beraberlik, 2 mağlubiyet ve 1 galibiyet ile) topladığı 6 puanla büyük hayal kırıklığı yaşattı. Fenerbahçe ve Galatasaray’ın üst – üste aldığı galibiyetlerle puan farkını açması kimine göre Beşiktaş’ın lige erken havlu atması anlamına bile geliyordu. Nitekim böyle olmadı Ankaraspor hükmen galibiyeti dahil son oynadığı 6 maçı kazanıp topladığı 18 puan’la ve şampiyonluktaki rakipleri Fenerbahçe ve Galatasaray’ın puan kaybetmeleri ile aradaki puan farkını kapatan Beşiktaş lige tekrardan sıkıca sarıldı. Ve sahasındaki Fenerbahçe maçının önemi daha da arttı.

Beşiktaş Cephesi = İyi oynamasa da son 6 haftada topladığı 18 puan ile morallerin yerinde olduğu Beşiktaş’ta. Fenerbahçe maçı her yönü ile büyük önem taşıyor. Çünkü sahasında alacağı bir mağlubiyet, Lider ile arasındaki puan farkının 11’e çıkmasına neden olacak ve yenilgi sonrası taraftarının tepkisi, zaten işlerin hiç de iyi gitmediği Beşiktaş camiasını çok karıştıracağa benziyor. Alacağı bir galibiyet ile puan farkını 4’e indirecek ve takımdaki tüm sorunlar biran olsun dineceğe benziyor. Futbol takımına bakacak olursak 6 haftadır galip geliyor ama takım iyi oynuyor denemez. Çoğu maçını tek galibiyetlerle kapattı ve bu maçlarda puan da kaybedebilirdi.

Fenerbahçe Cephesi = Her ne kadar İnönü Stadı’nda saha ve seyirci avantajından yoksun olsa da, oynadıkları futbol ve takım bütünleşmesi açısından daha ağır basan taraf Fenerbahçe gibi gözükmekte ( Derbi maçlarının favorisi olmaz deyimini unutmamak lazım.) Şu an için Fenerbahçe’de her şey olumlu. Takım iyi oynuyor, puan olarak ligin zirvesinde, moraller en üst seviyede ve Beşiktaş’a göre saha içi düzeni, sitemi daha iyi oturmuş bir takım olarak karşımıza çıkıyor Fenerbahçe. Fenerbahçe’de ki en büyük sıkıntı ise eğer oynar ise Guiza olacağa benziyor. Çünkü tek forvetli sistemde takıma hiçbir katkı yapamayan ( ayağında top tutamaz, atılan her topu rakibe kaptırır, takım arkadaşlarının daha çok yorulmasına neden olur, ve takım ilerde çoğalamaz ) Guiza’nın yerine Kazım’ın oynaması takıma büyük katkı sağlar. Çünkü Kazım, Guiza’nın yapamadıklarını yapıyor. Olası Fenerbahçe mağlubiyetinde ise Daum’a eleştiriler, devre arasında gönderilsin kalsın transfer tartışmaları ve paun farkının kapanacak olması nedeni ile Fenerbahçe’de de işlerin şimdikinin aksine kötüye gideceğe benziyor.

 
Toplam blog
: 63
: 1315
Kayıt tarihi
: 20.12.08
 
 

Futbol konusunda bilgisine güvenen, sporu çok seven ve sporla barışık olan biriyim. Spor yorumların..