Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ağustos '16

 
Kategori
Felsefe
 

İnsan 2

İnsan 2
 

İnsan doğar ve doğduğu anda dünya tüm ağırlığıyla çöker üstüne, acımasızlık vardır elbet ama insan masumiyet diyarının elçisidir, gelmiştir pişmeye. Tüm değerleri vicdani, insani, olağan uygulanabilir olmasa da başlarda, sevgi dolu yüreğiyle ona ışık olup fedakarca yol gösterecek ebeveynler ve türevleri elbirliğiyle onu, dünyaya karşı dünyayla birlikte var olmayı özgüleyerek yatkınlık kazandıracaklardır.

O masumiyet temsilcisi, kendisine kazandırılarak sahip olduğu değerlerin ne kadarını özümseyebildiğini yeri ve zamanı geldiğinde yapacağı tercihler, vereceği kararlar doğrultusunda muhtemel sonuçlar sonrasında gerçekleşen gerçeklikle yüzleşerek anlayabilecektir.

Bu kendisine has olan pek çok insanla paralellik gösteren temel ahlaki düstur, adabı muaşeret dışındaki değerler bütününün yansıması kişilik, karakter, özgüven, muhakeme gücü ve irade yansıması; tümsel varım ve dönüm sonrası olumlu ve olumsuz dönüşümler, yılgınlık ve bıkkınlıklar, hayal kırıklıkları, toplumsal baskı, birey dayatmaları çevresel olumsuzluklar, ailesel çözümsüzlükler gibi.

Bu ve benzeri etkileşimler sonrasında masumiyet diyarının temsilcisi sizce neye, kime, nasıl bir öz evirilmesiyle hayata ve çevresine karşı kendince bir pozisyon belirleyecektir?

Ahmet Tahir Akıncı - 2016

 
Toplam blog
: 40
: 1069
Kayıt tarihi
: 25.07.06
 
 

İzmirli'yim. Felsefe mezunuyum. İlgi alanlarım Felsefe, edebiyat, sosyoloji, tarih, toplum ve kültü..