Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Şubat '17

 
Kategori
Çalışma Yaşamı
 

İnsan her şeyiyle para kazanabilir, sadece alın teriyle bu hayat yürümez

İnsan her şeyiyle para kazanabilir, sadece alın teriyle bu hayat yürümez
 

Ülkemizdeki işsizliğin nedeni, yaşamayı ve yaşatmayı bilmememiz. Yaşamayı bilsek kim bilir ne işler, meslekler ve sanatlar çıkar ortaya. Ve yaşatmayı bilsek yeteneklerimizi ortaya çıkarıp geliştirerek insanların daha güzel yaşamaları için akla hayale gelmedik yaşam şekilleri bulur hem insanların iyi yaşamalarını sağlayıp hem de sayısız iş, meslek ve sanat sahibi olup para kazanırdık.

Tamam biz insanlar yetersiziz, en okumuşumuz bile öyle de gerek ülkemizdeki düşünce ve anlayışlar gerekse devletin düzeni de buna imkan vermiyor. “Git yap elinden tutan mı var?” İnsanların gördüğü bildiği işler ise sorun yok. Bilinen işlerle de ancak bu kadar yapılıyor. Ama insanlar da zaten neyi ne kadar biliyorlar ki.

Yapılan işler ortada. Kaynakçılık mesela ya da herhangi bir iş meslek. Yeteri kadar yapan var. İş meslek ve sanatlarda kadro dolu yani. Atıyorum tiyatroda oyuncu fazlası var. Her işte meslekte fazla insan var. O zaman demek ki yeni işler meslekler yaratacağız. Bu nasıl bir işmiş, insanlar gülermiş… Hamaliye işler ortadan kalktı. Makine insanların ekmeğini elinden aldı. Bize iş lazım para getirsin de ne iş olursa olsun.

İnsanlar mülteci olarak Avrupalara gidiyorlar. Kim bunlar? Ülkelerinde davar çobanlığı dışında iş, meslek ve sanat olmayan insanlar. Hepsi davar güdecek hali yok ki, işsiz kalacaklar aç kalacaklar.

İnsanlarımız iş deyince kazma kürek anlıyor, kalçasını oynatmak da iş; ayıp falan yok her şey iş, yoksa aç kalırsın! İnsanları eski zihniyetlerden kurtarmak ve bu yenidünya gerçeğini göstermek için çırpınıp duruyoruz. Çocuklarınızın işsiz kalmasının nedeni doktor mühendis olsun, devlet kapısına girsin hayalleriyle kendinizi avutup gerçekleri göremeyişiniz. Artık doktor mühendis yok, devlet kapısı yok. Çocuğunuz dümbelek çalmayı biliyorsa bırakın ekmeğini öyle kazansın.

İnsanlarımızın da daha güzel daha farklı hayatları öğrenmeleri lazım. Şu an yaptıkları ödemeler azalacak ama yeni yaşam alanlarında yeni harcamalar çıkacak. Mesela elektrik faturanız 100 yerine 50 lira olunca aradaki 50 lirayı da bu sefer sevdiği/yapmak istediği şeye harcar. Ve her harcama iş alanı, üretim ve insanlarımıza iştir. Şu anda devlet örneğin 1 liralık benzini 5 liraya satarak bu açığı kapatıyor ama bu 5 milyon işsize iş sağlamıyor. Devlet böyle yapacağına diyelim 1 liralık benzini yine 1 liraya satacak, ülkede tasarım seferberliği başlatıp halkın değişik ve yeni yaşam şekillerine yönelmesi sağlanacak. Böylece yeni iş ve hizmet alanları açılacak. 1 liralık benzini 5 liraya satan devlet de aradaki 4 liralık farkı bu yeni iş alanlarından kapatacak. İşsizlik azalacak.

Allah göstermesin ülke batarsa ilk aç kalacak olanlar çocuğum doktor mühendis olsun diyenler olacaktır. Mühendis olsa ne olacak? Her mühendis olana iş mi var? Sayın devletim 1 liralık benzini 5 liraya satıp, 50 liralık elektrik faturasını 100 lira yazarak yani bir nevi halkı soyarak bu iş olmaz; bir yerden patlar. İş yaratacaksın iş. Çalışmıyor mu, işi beğenmiyor mu, bırak aç kalsın!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..