Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mayıs '13

 
Kategori
Deneme
 

İnsan yaşlandıkça, zevkleri de değişirmiş...

İnsan yaşlandıkça, zevkleri de değişirmiş...
 

Yaşın kaç olursa olsun, yaşamın değerini bilmelisin...


Bizzat yaşayarak öğreniyorum ki, insan yaşlandıkça, zevkleri de değişirmiş... Hem de hemen hemen her konuda...

Bazı sabahlar, kahvaltı niyetine yediğim, hazır börek çeşitlerinden tutun da, giydiğim gömleklerle ayakkabılara kadar... Hoşlandığım kadın modellerinden başlayıp, son yıllarda gardrobumu işgal eden takım elbiselere kadar; hemen hemen her konuda, yaşlandıkça, zevklerim de değişmekte; istesem de, istemesem de; üstelik... Bu değişimin yönü, bana hep iyiye doğruymuş gibi geliyorsa da... İşin doğrusunu, en iyi, Allah bilir!

Senin için de aynı mıdır durum? Yaşlandıkça, senin de zevklerin, tercihlerin, önceliklerin değişiyor mu; zamanla uyumlu, sürekli bir devinim içinde?... Eskiden çok önemsediklerin, sıradanlaşırken hızla; geçmişin en anlamsız görünen objeleri; büyüdükçe büyüyor; zamanla çok daha değerli görünüyor mu gözüne?

Eminim ki, ufak tefek farklılıklar olmakla birlikte, sen de benimle benzer insani değişimler içindesin. Yaşlandıkça, senin de zevklerin değişmekte... Hiç inkar etme. 

Hani derler ya... " Gencin enerjisi yaşlıda; yaşlının tecrübesi gençte olsa; ah ne güzel olurdu! " diye... Tabii canıııım!... " Bundan iyisi, Şam'da kayısı!..." diyesim geliyor; şimdi şuracıkta size; bu konuda. İyi mi?

Peki yaşlandıkça, sadece zevkleri mi değişir insanın? Elbette hayır! Yaşlandıkça, bilgisi de, görgüsü de, yaşamdan beklentisi de değişir tabi ki; insanoğlunun...Ve yaşam deneyimi; katmer katmer katmerlenir... Değil mi?

Eskiden, hayatı yaşamak için yaşayan, sürekli bir hengame içinde, bitmeyen bir telaşla davranan insan; yaşlandıkça, keyfine daha fazla varmaya çalışır yaşadıklarının... Yaş ilerledikçe, keyifçilik de tavan yapar git gide...

Belki de... Yaşlandıkça keyifçi olması herifçioğlunun; kalan yaşam süresinin giderek azalmasıyla ilgilidir. Ne dersin? Çünkü her aklı başında insan bilir ki; her geçen gün, ömründen eksilmektedir.

Yaşlanan insanın, zevklerinin de değişmesi, dünyanın her yerinde aynı olan, insanlığın en değişmez evrensel hallerinden biridir belki de... Tıpkı Montaigne'nin de dediği gibi: " Her insanda, insanlığın bütün halleri bulunur." çünkü.

Ve elbette, yaşlandıkça, zevkleri de değişir insanın... Yaşamın değişim hızına karşı gelmek mümkün mü?

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır.

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..