Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Haziran '09

 
Kategori
Felsefe
 

İnsanın tekamül evreleri

NOT : Şuurdan sonrasının devamı.

İnsanın Tekamül Evreleri;

(Bu Evreler İçerisinde de İnsanın Erginleşip, Olgunlaşması)

1- İnsanı oluşturan döl denilen meninin oluşum evresi.

2- Ana rahminde çocuğu oluşturacak olan zigotun oluşum evresi.

3- Doğumla başlayan dünya hayatı içerisindeki gelişip olgunlaşma evresi.

4- Bedenden ruh denilen canın çıkmasıyla başlayan;

a- Bedenin toprağa dönüşü ile başlayan, beden için kabir evresi,

b-Ruh için de, ilk sorgulamanın yapılıp, amel defterine ait ilk sorgulamasının yapıldığı karakol evresi. (Yada amele göre Berzaha giden yolda ruh için, pasaport kontrolünün yapılması anlamındaki Gümrük Çıkış Kapısında ki evre)

5- Vicdani terbiyenin yapılacağı berzah denilen uyku alemi evresi.

6- Kıyametin Kopması ile başlayacak olan mahşer alemi evresi. (Her kesin kendisi ile hesaplaşacağı büyük mahkeme. Her kesin hak alıp, hak vereceği büyük hesaplaşma günü. Amellerin tartılıp, ödül yada cezaların çekileceği cennet yada cehennem mekanlarına sevklerin yapıldığı yer.)

7- Cennet – Cehennem alemi olarak bilinen son olgunlaşma evresi.

8- “Lâ İlâhe İllâllâh” denilen tevhidin gerçekleştirildiği bir olma evresi. (Çokluğun birlenip BİR Olma Evresi. Allâh’ın mana aleminde çıplak gözle, manevi olarak görülüp temaşa edileceği son mekan.)

İNSANIN OLUŞUMU:

1- Yaratılarak toprakta yetişenlerin yenmesiyle babalarımızın döl yatağında (kesesinde) oluşan nufte, döl denilen meninin topraktaki oluşum evresi. Bu evreye kişinin buluğ çağına erişinceye kadar geçirdiği erginleşip olgunlaşma dönemi de denilebilir.

Milyarlarca yıl önce başlayan topraktaki biyolojik değişimle (devinim yoluyla) oluşan büyük homojen yapıdaki dünya alem denilen mekanda yetişenlerin yenip içilmesi ile doğal hayat içerisindeki sirkülasyonda oluşan yada doğup yaşayıp var olan, her türlü mahlukâtın tekrar ölüp toprağa karışmasıyla toprakta yeni oluşan homojen yapıdaki en büyük oluşumla gelişen meni denilen erkek (x) hücresinin oluşum evresi.

Kainatta milyarlarca yıldır, doğup- yaşayıp- ölenlerin biyolojik değişim sonucu toprakta oluşturdukları büyük sirkülasyondaki biyolojik karışım sonucu (Her türlü mahlukatın devam eden sirkülasyonu sonucu) oluşturulan topraktaki büyük homojen yapıda yetişenlerin yenmesiyle, babalarımızın döl (kesesi) yatağında oluşan meni denilen nufteden insanı oluşturacak hücrelerin oluşum evresi.

Yani ahseni takvim üzere doğacak olan insanın oluşmasına yönelik nuftenin insanın vücut ısısındaki ateşte pişip, insanın erinleşme dönemindeki sürede de mayalanıp, peltemsi bir durumda olgunlaşması gerekir.

Şimdi sizlere bunların nedenlerini açıklamaya çalışalım.

Sevgi ve saygılarımla.

Cahit KARAÇ

 
Toplam blog
: 322
: 1004
Kayıt tarihi
: 08.03.08
 
 

1953 Elbistan doğumluyum. Lise mezunuyum. Kamuda çalışıyorum. Evliyim ve iki çocuk babasıyım. Ken..