Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ekim '11

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

İnsanlık nereye gidiyor?

İnsanlık nereye gidiyor?
 

Sen değerinle ve düşüncenle, iki âleme de bedelsin, ama ne yapayım ki kendi değerini bilmiyorsun...MEVLANA


Korkunç derecede yorgun hissediyorum kendimi bugün. Perşembe günlerinin klasik durumudur bu bende. Sizlerde yaşıyor musunuz bu durumu bilmiyorum ama haftanın yorgunluğunun artık yavaş yavaş tavan yaptığı iki günlük sürecin başlangıcı perşembe günleri benim için. Uyumak istiyorum sürekli uyumak..Hamileliğin de vermiş olduğu ağırlıkla üzerimdeki bu rehavet iki gün boyunca bırakmıyor peşimi :))

Çalışıyor olmak, iş sahibi olabilmek hele ki bu zamanda büyük şans fakat böyle zamanlarda ''benim şu dönem çok uyumam lazım, hep dinleniyor vaziyette olmam lazım'' gibi sözde kendimi haklı çıkartacak savunmalara bürünüyor ve çalışıyor olmama isyan edesim geliyor. Sabah uyanmaya çalışırken ki aslında hiç öyle bi çabam yok  eşim beni uyandırmaya uğraşırken demek daha doğru olur  ''ya bırak beni gitmeyeceğim bugün hamileyim ben uyuyacağım '' ya da '' öğleden sonra gitsem yorgun hissediyorum bugün biraz dinlensem olmaz mı?? '' gibi kendime acındırmaya çalışmalarım da oluyor elbette. Ama Altuğ yani eşim alıştığı için olsa gerek bu hallerime, hiç istifini bozmuyor ve ''hadi canım, hadi hayatım kalk bak saat kaç oldu'' ya da daha 7 olan saati bana ''aaa saat 8 i geçmiş uyanamamışız '' gibi panik  cümlelerle beni o sıcacık keyifli yatağımdan kaldırmakta hiç te zorlanmıyor hain:))

Bir de bu yorgunlukla işe gelmenin üstüne, okuyup biraz kafa dağıtmak için açtığımız gazetede gördüğümüz haberler karşısında yorgunluğuma  sinir bozukluğu eklenmesi cabası..Şu Adana' da tavuklara musallat olduğu için av tüfeğiyle vurulan ve daha sonra ayağına bağlanan iple motosikletle sürüklenerek işkence edilen köpek mesela. Yazık ya siz nasıl insanlarsınız ya da insan mısınız siz ya?'!!!Hadi vurma cehaletini gösterdin alıştık sizin gibilere ülkemizde bir de yaralı hayvana eziyet ederek yerde  sürüklemek ne demek nasıl çalışıyo sizin kafalarınız?? boş vakitlerinizi hayal gücünüzü süper işkence yöntemlerini düşünerek mi geçiriyorsunuz?? Artık insanlar şaşırdı yani gerçekten ne yapcaklarını şaşırdılar hayret edici bir sürü şey var gazetede her gün hangi birini paylaşalım burda..ömür yetmez anlamaya.Karısına zorla porno izleteni mi konuşalım? Yoksa sevgilisi kendisiyle beraber olmadığı için sevgilisini bıçaklayanı mı?? ki bunlar sadece bugünün garipleri anlaşılması güç olay ve insanları. Bunlar üçüncü sayfa haberlerimiz ülkemizde değişmeyen tek bunlar değil tabii manşetlerde gördüğümüz şehit haberlerimizin ,zamlarımızın, ve okulda kız erkek ögrencilere  konulan kurallarımızın ve türevleri diyelim bunun gibi bir sürü haberin lafını etmiyorum bile..

Ben artık okuyor ve geçiyorum üzerinde düşünmeye can sıkmaya gerek olmadığını düşünüyorum çünkü buna vaktim yok. Bugün bu yazdıklarıma üzülsem ah vah etsem yarın başka sinir bozucu haber mutlaka olacak gündemi meşgul eden. O nedenle hangi birini düşünüp hangisine üzüleyim diyorum ve düşünmüyorum.. Ne diyelim Allah akıl fikir versin şaşıran sapkın insanlarımıza ki doğru yolu bulsunlar ..Çalışma gücü versin akıllı doğru insanımıza ki zamlara karşı ayakta durabilsinler..Ve sabır versin şehit ailelerimize ki bu dayanılmaz acıyı bir nebze olsun dindirebilsinler.. Mümkünü zor olsa da herkese iyi günler..

 
Toplam blog
: 10
: 1614
Kayıt tarihi
: 11.10.11
 
 

Her anından keyif aldığım anneliğim, kamuda mühendis olarak görev yapmanın haricinde farklı alanl..