Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Şubat '11

 
Kategori
Bilim
 

İnsanoğlunun dünya üzerinde var olma süresi

Dünyanın yaşının 4, 7 milyar yıl olduğu hesaplanıyor. İlk oluştuğunda üzerinde normal olarak hiç hayat yoktu. Çünkü ortam bugün bildiğimiz hayata elverişli değildi. Zamanla denizler, karalar, yağmurlar oldu, hayat için gerekli ortam oluştu. Sonra bir hücreden başlamak üzere sırayla – fakat düzenli bir hareket takip etmeden – canlılar ortaya çıktı, evrim geçirerek geliştiler. Birçok canlının soyu tükendi. 200 bin yıl önce de günümüz modern insanı ortaya çıktı. 

Şimdi rakamları biliyoruz ama gözümüzde kolay kolay canlanmıyor. Büyüklüğü kavrayamıyoruz. Bunun için şöyle yapalım. 4, 7 milyarlık süreye karşılık gelecek şekilde 470 santim uzunluğunda bir çamaşır ipi düşünelim. Bu uzunluk çocukların karşılıklı tutup ip atladığı ipten daha uzundur. Her metre 1 milyar yıla, 10 santim 100 milyon yıla, 1 santim 10 milyon yıla, 1 milimetre 1 milyon yıla karşılık gelir. İnsansı (yani insana benzeyen) canlılar 5 milyon yıldır varlar. Bu 5 milimetre olur. Modern insanın dünyada var olduğu 200 bin yıl da 0, 2 mikron olur. Bu da 470 santimlik ip üzerinde iğnenin ucu ile işaretleyebileceğiniz bir nokta kadardır. Geri kalan kısımda modern insan yoktur. 

Acaba bu kadar süre dünya neden boş kalmış? Dünya doğa, bütün hayvanlar insan için yaratılmamış mıydı? Öyle söylemediler mi? 

Yoksa evrim teorisi doğrusunu söylüyor olmasın? 

 

 
Toplam blog
: 125
: 6625
Kayıt tarihi
: 18.11.09
 
 

İstanbul 1980 doğumluyum. Yüksekokul mezunuyum. İstanbul'da oturuyorum. Dünya ve çevre hakkında düşü..