İstanbul 1980 doğumluyum. Yüksekokul mezunuyum. İstanbul'da oturuyorum. Dünya ve çevre hakkında düşüncelerimi sizinle paylaşmak istedim.
Evrim Teorisinin gerçeği
Evet, doğru cevap verdiniz, DNA’ya bakmak gerekir. DNA ile bir suçu kimin işlediği, bir çocuğun ana-babasının kim olduğu tespit edilir. Bunlar gibi bir canlı türünün başka bir canlı türü ile akrabalık derecesi bulunur. Türlerin DNA’ları çok benziyorsa yakın, az benziyorsa uzak akrabadırlar. Sorduğunuz soruya gelince, burada verilecek kadar kısa bir yanıt yok. Birkaç blog yazacağım. Başlıkları: Gen kilitleri, DNA mükemmel olsaydı, Mayoz bölünme. Ancak burada kısaca söz edersek, insanda 23 bin gen bulunmuş. Bu da tavukların gen sayısına eşitmiş (patatesle insan DNA’sı da benzer). Peki insanla tavuk arasındaki büyük farklılık nereden geliyor? Türlerin genleri az çok birbirine benzer, çünkü hepsinin kaynağı tek bir hücredir. Değişim zaman içinde olmuştur. İnsan-maymun arasındaki farksa DNA’larına bağlı olarak dik yürüme ve beyin hacimlerinden çıkar ve sırayla tarihlendirilir. Ahtapot gözü insandan iyi görür, yapıları da farklıdır. İnsanda bir kör nokta vardır, ahtapotta yoktur. Saygılar.
20 Şubat 2013 13:45Evrim Teorisinin gerçeği
İnsanla şempanzenin ortak atası 6 milyon yıl öncesine gider. Primatların diğer üyeleri (Orangutan ve goril) ile farklı ve daha eski tarihler tespit edilmiştir. Ama siz bulunmadı diyorsunuz. Size bir sorum var: Herhangi bir canlının, hem insan hem şempanzenin ortak atası olabilmesi veya olamaması için ne gibi özelliklere sahip olması gerekir? Bu işi size vermiş olsalar, bu iki canlının ne gibi özelliklerine bakarsınız? Saygılar sunarım.
17 Şubat 2013 23:48Evrim Teorisinin gerçeği
Sayın yazar, Milliyet Blogda sizden önce yazanların hiçbiri yorumlarımı yayınlamadı. Bakalım sizin tavrınız ne olacak. Darwin için eğitim almadı diyorsunuz. Gemi gezisinden öncesini saymazsak, 5 yıl dünya gezisi, 20 yıl da kitabın toplanışı toplam 25 yıl eder. sonrasını da saymayalım. Siz kaç yaşındasınız? Bu konu ile ilgili rahatlıkla yorum yapabiliyorsunuz, üstelik 'Türlerin Kökeni' kitabını okumadan. Bilim bilimdir. bilim önyargı ve ön kabul, kabul etmez. Sonuç neyse odur. Bir kimya deneyini düşünelim. Reaksiyone giren ve çıkan maddeler bellidir. Bir yandan sodyum koyup öte yandan oksijen çıkmasını bekleyemezsiniz. Sonuç istediğiniz gibi olmayabilir ama gerçek, gerçektir. Evrim teorisinin çıkışı dediğiniz şartlar yüzünden olmamıştır. Bu konuda ilk yazan da Darwin değildir. Teorinin çıkışı insanla maymunun değil, bütün canlıların birbirine benzemesi ve daha önce yaşamış ve soyu tükenmiş canlıların varlığıdır. İnsan maymundan gelmemiştir. İnsanla maymunun ortak bir atası vardır. Syg.
13 Şubat 2013 20:06