Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

36 güneş yılı. 27 yıl G.antep, 9 yıl İstanbul. İstanbul, 90’lı yıllarda yaşandı, bitti.  Hep şehir hayatı yaşadım.  En sevdiğim mekân, Taşkışla (İTÜ) oldu, en sevdiğim insan, eşim. Çocuklarım, hayatımın önceden yaşanmış kısmını önemsiz kıldı. Bir oğlum oldu, ardından da kızım. Aralarında 4 yaş var ve oğlum kızımı kıska..

Devamı
 
 

Yazdığım Kategoriler

 
Fenerbahçe ilk yarısını 3-0 yenik tamamladığı maçın devre arasındadır

Ali Koç’un beyanatlar halen bu güç oyununun parçası gibi geliyor bana. Umarım yanılıyorumdur. Fenerbahçe halen federasyonun bu kararı vermeye gücünün yetmeyeceğine, diğer kulüplerin, futbolun para kaynaklarının buna izin vermeyeceğini düşünüyor gibi. Oysa ben de Bank Asya liginin ferahlatıcılığı konusunda seninle aynı fikirdeyim. O lig Beşiktaş için de, diğer üç dört kulüp için de gayet iyi olacaktır. Hatta Süper ligde kalanlar içinde oldukça eğitici bir süreç olacaktır. Futbolun ve ligimizin ne kadar hassas korunması gereken bir değer olduğu, onu kirletmeye çalışan kişilerin önünü açmanın ne kadar büyük zararlara yol açabildiğini herkes anlayacaktır. Zihni karışık takımların ve liglerin yol açamayacağının en iyi örneği dün akşamki Beşiktaş’tır. Rusya ikinci lig takımına 2-0 yenilip turu zor koparan, kirli bir ruhu taşıdıkları o kadar belli ki. Fenerbahçe başta olmak üzere, diğer takımlarımız da gücün büyüklüğü kadar, samimiyetin ve tevazuunun da büyüklüğünü fark etmek zorunda.

26 Ağustos 2011 09:25
Fenerbahçe ilk yarısını 3-0 yenik tamamladığı maçın devre arasındadır

Federasyonun, henüz 10 gün önce başkanın kendi ağzı ile okuduğu etik kurulu raporu ile kararını vermesi gerekirdi. O raporda aynen şu söyleniyordu; “Kurulumuz dosya içeriğiyle sınırlı olarak yaptığı inceleme ve değerlendirmeler sonunda kanaat oluşturmaya yetecek şekilde kanıt bulunan bazı müsabakalarda eylemlerin, ilgili kişiler ve kişilerin eylem ve davranışlarının kulüplere izafesi mümkün olduğu durumlarda spor kulüpleri bakımından şike, şike teşebbüsü, teşvik primi veya teşvik primine teşebbüs oluşturduğu kanaatine ulaşmış………” Bu cümle bile federasyonun karar vermesi için yeterliydi. Disiplin soruşturmasında teşebbüs oluşması bile yeterlidir. Ama ceza mahkemesi teşebbüse ceza vermeyebilir. Kaldı ki etik kurulu sadece teşebbüsün değil şikenin ve teşvik priminin gerçekleştiği kanaatine de ulaşmış durumda. Tüm bu gerçeklik ortadayken güç oyununa girişip gelişmeleri önlemeye çalışmak Fenerbahçe için doğru yol değildi. Olmadı da zaten…

26 Ağustos 2011 09:25
Fenerbahçe ilk yarısını 3-0 yenik tamamladığı maçın devre arasındadır

Sevgili Uzay Hocam, Fenerbahçe doğruya yaklaşıyor ama yeterince değil. Öncelikle Fenerbahçe'nin "beni Bank Asya ligine gönderin" talebi yanlıştır. Çünkü Fenerbahçe kendi isteği ile ikinci lige gidemez, buna federason karar verebilir. Fenerbahçe'nin istemesi gereken şey, Federasyonun mahkemenin sonucunu beklemeden, disiplin soruşturması neticesinde kararını en kısa zamanda vermesi olmalıdır. Fenerbahçe ve sizler (ve elbette kulüplerin büyük çoğunluğu) henüz 10 gün önce federasyonun "herşey olduğu gibi devam edecek" kararını alkışladınız. Oysa ligin bu şüphe, zihin karışıklığı ve bu damga ile yürümeyeceği belliydi. İçeride kendi kendimize kurduğumuzu düşündüğümüz denge dışarıdan gelen bir müdahale ile hemen yıkıldı. Bu zaten kurulan şeyin bir denge olmadığının ispatıdır.Çünkü dengede olan şeyler dışarıdan gelen müdahalelere hazırlıklıdır. 10 gün bile sürmeyen bir kararın ne kadar dengesiz olduğu aşikar.

26 Ağustos 2011 09:24
 
Toplam blog
: 453
: 1826
Kayıt tarihi
: 14.11.06