Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ekim '15

 
Kategori
Deneme
 

İnsanoğlunun gerçek anayurdu Afrika ama hiç oradan gelmiş gibi davranmıyoruz

İnsanoğlunun gerçek anayurdu Afrika ama hiç oradan gelmiş gibi davranmıyoruz
 

Hayvanat bahçesinde şempanzeye muz verirken onunla eğleniyoruz ama aslında hepimizin en yakın akrabasıymış! Ne diyon lan sen, kıllı kıllı… İnsanlığın geçmişini inceleyenler böyle diyor. İster inan ister inanma, istersen gökten geldim meleklerin akrabasıyım de… Kemik böyle diyor, bilimsel tespit. Ha bilime inanmıyorsak o başka…

Durum bu ama biz hiç oralı değiliz… Allah yaratmış bizi. Kemik gibi ispatı yok ama ispata ne gerek, sureti insanmışız işte. Kıllı maymuna ata deyip tarihin mağaralarında sürünmektense dine inanmak daha kolay. Bu arada ben ne evrim teorisinden ne de Tanrı’dan yanayım; ömrüm bitti hala ikisinin ortasındayım!

Afrika’ya inanmak kutsala inanmamak demek… Belgesel seyrediyoruz, kara kara maymunlar. Gülüyoruz şebekliklerine. Oysa kendimize gülüyoruz; zira evrim teorisine göre biz de onlardan biriymişiz. Pek benzemiyoruz ama daha dün doğdum, babama bile benzemiyorum, bilmem kaç milyon yıl önceki konu.

Ya toprak çeker diyorlar, atalarımızın yurdu(insanlığın beşiği) Doğu Afrika belgesellerde televizyonun içine giriyorum, hiç duygusallık yok. Oysa köyüme her gidişte kel armudun dibinde gözyaşı dökmeden gelmiyorum, Orta Asya’nın adını duyunca gözlerim doluyor;  Doğu Afrika'ymış, bu nasıl anayurt!

Milyon yıllar geçmiş, Ali olmuş Veli, belki ondan… Bu bilinci bize öğreten de yok. Yine de dünya, BM insanlığın beşiği olduğu söylenen buralarda bazı farklılıklar yaratmalı . Bilim diyor ki ilk insan burada görüldü. Öyleyse bir anıt falan  dikin. Maymun heykeli mesela. İnsanlar bilsinler nereden geldiklerini. İstediğin kadar itiraz et;  kemik diyor, kemik!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..