Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Eylül '13

 
Kategori
Dünya
 

İran ve Suriye neden müttefik?

İran ve Suriye neden müttefik?
 

İran'ın şeriat rejimiyle yönetildiğini herkes biliyor. Humeyni darbesinden beri laisizm yanlısı yüzbinlerce insanı astığı da malum. Gel gör ki bugün laik Suriye'nin Ortadoğu'daki en önemli müttefiki İran'dır. İşte bu Suriye'de yaşananların mezhep savaşı olduğunun en açık kanıtıdır. AKP demokrasi deyip duruyor. Hiç inkar etmeyin bu demokrasi savaşı değil, bu mezhep düşmanlığıdır. İran Şii olduğu için Esad'ı desteklerken, siz Sünni olduğu için teröristleri destekliyorsunuz. İran ve rejiminden, mezhep faşizminden nefret etmeme rağmen Esad'ı haklı bulduğum için İran'ın politikasını takdir ediyorum. Şunu da belirteyim Alevi değilim. Yani mezhep tarafı tuttuğumu sanmayın. Buradaki mesele bir devletin nizamı bozmaya ve ülkeye çağdışı rejimi getirmeye çalışan teröristlere karşı verdiği haklı mücadeledir.

Basında çıkan haberlere göre İran askerleri Suriye'deki savaşta aktif rol oynuyormuş. Bu son derece meşrudur. Yasal bir hükümetin tarafında olmak mı illegal teröristlerin yanında olmak mı doğrudur? Ayrıca İran ekonomik sıkıntıda olan, ekmeğe dahi muhtaç duruma gelen Suriye halkına gıda dağıtıp maddi yardımda da bulunuyormuş. Teröristlere silah dağıtanlar bunu duysun da utansın.

Tayyip Esad'ı demokrasiyi ihlal ettiği için değil, Şia müslümanı olduğu için sevmiyor. Nasıl olur da dindarlığıyla övünen bir müslüman lider farklı mezhepten diye bir iktidarı meşru görmeyerek düşürmeye çalışır? Vahşet dursun diyor, vahşetin artması için finansal kaynak sağlıyor. Çelişkiye bak. Batının da bundan çıkarı olduğunu biliyor. İran'ın müttefiki tabii olarak batının düşmanıdır. O halde fırsat bu fırsat deyip batılı işgalcileri harekete geçirmeye çalışıyor.

Müslüman toplumlar gerçekten aciz durumda. Nasıl oluyor da batının oyununa gelip birbirlerini katlediyorlar? Hem İslam için savaştıklarını iddia ediyorlar, hem de ABD'ye Ortadoğu planları için güzel fırsat veriyorlar.

 
Toplam blog
: 45
: 1915
Kayıt tarihi
: 28.03.12
 
 

1981 yılında Bursa'da doğdu. İnönü Üniversitesi Tarih Bölümü ve Uludağ Üniversitesi Türkçe Eğitim..