Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Eylül '13

 
Kategori
Güncel
 

Suriye'de kimler savaşmalı?

Suriye'de kimler savaşmalı?
 

Türkiye halkının büyük kısmı olası Suriye saldırısına karşı. AKP seçmenleri arasında bile savaş aleyhtarları çok. Bu durumda savaşta ısrar eden hükümet kurban edeceği gençleri de savaş çığırtkanları arasından seçmelidir. Yahut savaşa karşı olanlar istemedikleri bu savaşın fedailerini istedikleri gibi seçebilmelidir.

Mesela savaşa kimler gitmeli? Başbakanın oğulları öncü birliklere katılarak ilk fedailer olmalıdır. Tüm hükümet üyelerinin, bakanların oğulları da savaşta şehadet şerbetini içmenin onurunu yaşamalıdır. Şehadet çok önemli değil mi? Din için herşey yapılmaz mı? Bu dünya fani, din için ölmek de şereftir değil mi? Hatta meclisin savaş taraftarı tüm vekilleri ve BM'ye çağrı yapan sayın Diyanet İşleri Başkanı'nın varsa oğulları şehitlik mertebesine ulaşmanın şerefine nail olmak için bu savaşa katılmalı. Şayet oğulları yoksa kadınlar taburu kurulup kızlarını göndermeli ve levazım bölüğünde görevlendirmeliler. Din için onlar da vazifelerini icra etsin.

Lütfen vahşi hesaplarınıza garibanın evladını kurban etmeyiniz. PKK'dan geçici de olsa evlatlarını kurtaran asker analarını Ortadoğu planlarınız için üzmeyin.

Zaten savaş başlamadan Türk halkına yeterince zarar verdiniz. Hatay'da insanlar Suriye'deki çatışmalardan dolayı tedirgin ve Suriyeli bazı göçmenlerin suçlarıyla mücadele ediyorlar. Şanlıurfa'nın Suriye sınırındaki ilçesi Ceylanpınar'da insanlar perişan. Her ev kurşunlardan nasibini almış ve insanların çoğu ilçeyi terk etmiş. Bu durumda da esnaf sinek avlıyor. Ama Türk halkı bu kadar zor şartlarla mücadele ederken, bu soruna sebep olanlar Türk halkının vergileriyle bir güzel besleniyor.

Suriye'deki vahşete tepkisiz kalamayız diyorsunuz, ama zaten isyancılara verdiğiniz silah ve paralarla vahşetin durmasını engelliyorsunuz. Şayet isyancılar desteklenmezse Esad ülkede tekrar istikrarı sağlar ve tüm mülteciler de arzu ettikleri gibi ülkelerine döner. Türkiye de hazinesindeki milyonlarca doları, Türk halkının vergisini bu gereksiz savaş için heba etmez.

 
Toplam blog
: 45
: 1915
Kayıt tarihi
: 28.03.12
 
 

1981 yılında Bursa'da doğdu. İnönü Üniversitesi Tarih Bölümü ve Uludağ Üniversitesi Türkçe Eğitim..