Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Şubat '08

 
Kategori
Dünya
 

Irkçılık insanlık suçudur

Irkçılık insanlık suçudur
 

Irkçılık insanlığın en büyük ayıbıdır.

Irkçılık yüzkızartıcı bir suçtur.

Irkçılık ahlaksızlıktır.

Irkçılık insanlık suçudur.

Almanya’da 9 yurttaşımız şüpheli bir yangında ölünce yine ırkçılık konuşulmaya başlandı. 80 yıl önce Almanya’da sandıktan çıkan ırkçılığın tam anlamıyla temizlendiğine hiç tanık olunmadı. İşte bu yüzden insanlık çok dikkatli olmak zorundadır. Irkçılığa çıkan bütün yollar kapatılmalıdır.

İnsanların kendi gibi olanları, kendine yakın olanlar sevmesi doğaldır. Kendine yakın olanların başarılarından gururlanması doğaldır. Kendine yakın olanların sevinçlerinde daha çok sevinmesi, üzüntülerinde onlar gibi üzülmesi doğaldır. Doğal olmayan kendini ve kendi gibi olanları kendi gibi olmayanlardan üstün görmektir.

Dünyada çeşit çeşit ırklar vardır. Hiç bir ırk diğerinden üstün değildir. Kendi ırkını diğerlerinden üstün görme düşüncesi tedavi edilebilir bir hastalıktır. Kendi ırkını diğerlerinden üstün görme düşüncesini eyleme dönüştürenler ise ırkçıdır ve bu eylemler ırkçılıktır. O nedenle düşünce aşamasındayken tedavi edilmelidir, tedavi gecikirse çok tehlikeli sonuçlara yolaçabilir. İşte bu yüzden insanlık çok dikkatli olmak zorundadır. Irkçılığa çıkan bütün yollar masum görünseler de kapatılmalıdır

Irkçılık insanlık suçudur.

Ankara, 5 Şubat 2008


 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..