Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Aralık '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

İrmik Tatlısı

İrmik Tatlısı
 

MALZEMELER
9 yemek kaşığı ile irmik
9 yemek kaşığı toz ile şeker
5 su bardağı kadar süt
1 adet rendelenmiş limonun kabuğu
1 adet  vanilya
 
Servis için:
2 yemek kaşığı kadar rendelenmiş Hindistan cevizi
1 su bardağı kadar ince çekilmiş ceviz içi
 
NASIL YAPILIR?
Süt, irmik, toz şekeri, limon kabuğu ve vanilyayı tencereye dökün.
Tatlıyı koyu bir muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
Tatlının kalıbından rahat bir şekilde çıkartmak ve dilimlemek için; ıslatarak suyunu süzdüğünüz bir kaba irmikli harcını da aktarın.
Üzerini bir spatula ile düzelttikten sonra buzdolabının en üst rafında 4- 5 saat bekletin.
Kalıbından ters çevirerek çıkartmış olduğunuz  tatlının üzerine rendelenmiş hindistan cevizi ve ceviz içi ilave ettikten  sonra dilimler halinde sevdiklerinize  servis edin
 
 
 
Toplam blog
: 156
: 394
Kayıt tarihi
: 08.06.15
 
 

Gastronomi ve Mutfak Sanatları dalında eğitim aldım.En iyi ve en kötü günlerimde beni her zaman e..