Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Aralık '08

 
Kategori
Kitap
 

Işığın Oğlu

Işığın Oğlu
 

Aslında tarihi roman okuma alışkanlığım pek yoktur ama nasıl olduysa geçenlerde kitapçıdan Işığın Oğlu Ramses’i satın aldım. Kitapçıda kitabı incelerken bir kısmını okumuş bulundum zaten, sonra da elimden bırakamadım. O kadar yapılacak işim olmasına rağmen hepsini bir kenara bıraktım, bir solukta kitabı bitiriverdim…

Halkı tarafndan çok sevilen ve sayılan bir hükümdar olan 1. Seti, iki oğlu arasında bir seçim yapmak zorundadır kendisinden sonra tahtta kimin oturacağına dair. Birçok kişinin beklentisi büyük oğlunun hükümdar olmasından yanadır. O hem yaşça daha büyük, politik, kibar ve asildir. Kendisinden küçük olan kardeşi ondört yaşında, saray yaşantısı ve politikadan uzak, kendi halinde bir gençtir. Ancak ağabeyinin tersine akıllı, azimli ve dürüsttür; fakat gençtir…

Hükümdar olması nedeniyle Ramses babası ile bu yaşına kadar çok fazla zaman geçirememiştir. Babasına daha yakın olabilmek için üst düzey subaylık ve kraliyet katipliği gibi görevlerin hiçbirinden kaçmaz ve kendisini birçok alanda yetiştirmeye çalışır. Bu arada, bu çabasını gören babası da Ramses’i yanına alarak yanında çeşitli görevlere götürür.

Ramses babası tarafından bir takım sınavlardan geçirilir ve beklenmedik bir şekilde onaltı yaşında Seti tarafından hükümdarın naibi ilan edilir; sırası geldiğinde tahta Ramses oturacaktır. Tabi ki bu durum Ramses’in ağabeyi tarafından kabul edilebilir bir durum değildir.

Yarışı sürpriz bir şekilde kaybeden ağabey ise bu makamı almak, Ramses’i alt etmek ve kendini kanıtlamak için her yolu denemektedir. Gerektiğinde Ramses’in arkadaşlarını da satın almaktan geri durmaz hatta Ramses’i bir şekilde ortadan kaldıracak planların da altına imzasını atmaktadır.

Hırs, ihtiras, entrika…

Tarihsel roman severler için bir solukta okunacak bir roman, dili çok akıcı. Elinizden bırakamıyorsunuz. Ayrıca çok da güzel bir yol arkadaşı. Toplu taşım araçlarında çok güzel okunuyor.

Işığın Oğlu’nun arkasından şimdi sırada Milyonlarca Yılın Tapınağı var. Bakalım orada neler olacak?

 
Toplam blog
: 38
: 4648
Kayıt tarihi
: 03.11.07
 
 

Çok okurum… Bazen kendi çapımda yazılar karalarım, kendim de beğenmem ama olduğu kadar, napiyim… ..