Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Temmuz '14

 
Kategori
Siyaset
 

İslami İllimunati ve tarihçesi

İslami İllimunati ve tarihçesi
 

Alttaki yazıları yavaş yavaş düşünerek okumanızı tavsiye ederim.


İllimünati kelime olarak latinceden gelir ve anlamı "Aydınlanma" köküne dayanır. Akşemseddin Bizans'ın köküne kirbit suyu döktükten sonra müthiş bir plan yapmış ve Da Vinci Şifrelerinde bile bile değinilmeyen ve üzeri örtülen aydınlanmanın önünü açacak olan Bizans'ın kitaplarını bir gemiye yükletip İtalya'ya yollamıştır. İşte bu olay İstanbul'un gerçekte neden bir çağı kapayıp diğer çağı açtığının sebebidir ama ne bize okullarda bunu öğrettiler ne de anlattılar. Biz bir takım müfredat ve mevzuat ezberlerini hep geveleyip durduk.

Koskoca Fatih'in istanbul'u almasının çağ değişine olan etkileri sebepleri pek anlatılıp irdelenmedi. Neyi irdeledik ki biz? Kopernik'i Galile'yi, Da Vinci'yi öğrendik ama İbni Haldun'u, İbni Sİna'yı, El Harezmi'yi asla tanımadık. Daha nice alimlerimizi de tanımamıştık.

Oysa Akşemseddin denen dahi ihtiyar böyle yapmadı. Avrupa'nın cehaleti yüzünden geri olduğunu biliyor papalığın bu cehaletin üzerine taht kurduğunu görüyordu. Avrupa'ya ağır ama güçlü bir darbe indirmeliydi.

Ama nasıl?

Bu dahi ihtiyar tilki Fatih Sultan Mehmet'e verdiği gazla önce İstanbul'u aldı, arkasından Bizans'ın kitaplarını İtalya'ya, cehaletin vatanına yolladı. Bu Bizans kitapları neleri ihtiva etmiyordu ki? Eski Yunan, Roma edebiyat, sanat, felsefe, bilim, kültür birikimiydi hepsi, şahserdi. Bu kitapları alıp okuyan İtalyan yarım adasının bazı alimleri ( mesela Da Vinci bunlardan biri, diğeri misafir Alman, Martin Luther)  çığır açmışlardır. Bu kitaplarda yazılan bilgiler ile Katolik kilise ciddi çatışma yaşamıştır.

Sonunda Da Vinci ki kendisi İstanbul'un Fetinden bir sene önce 15 Nisan 1452'de doğmuştur ve bu kitaplara ulaşarak içindekileri sanki kendiyazmış gibi İtalyancaya çevirerek asrın dahisi olmuştur. Hemen her konuda yazılar yazmasının nedeni beslendiği Bizans kitaplığıdır. Da Vinci Şifresinin yazarı bunları bildiği halde asla ama asla kitaplarında adam akıllı bahsetmemiştir ( Son kitabını aldım ama okumadım henüz, belki onda vardır ancak sanmıyorum).

Da Vinci'nin bilimsel yolda ufuk açmasını sonradan Martin Luther'in dinsel yolda ufuk açması izlemiştir. Papalığın korktuğu ve Akşemseddin denen ihtiyarın planları tutmuştur.

Avrupa mezhepsel olarak bölünmüştür,

Avrupa'da Papalığın gücü gitmiştir. Bir daha Anadolu Haçlı seferi görmedi.

Osmanlı kendine Potestan Müttefikler kazanmış ve Avrupa'daki ilerlemesini ve gücünü arttırmıştır.

Eğer biz Sultan Süleyman'ın gücünden ve Osmanlının devasa bir boyut almış olmasından bugün bahsedebiliyorsak bu tamamen gizli kahraman Akşemseddin'den dolayıdır.

Gelelim İlimünati'ye. İlimünati örgütü Avrupa'da reform ve rönesans hareketlerinin devamı niteliğindedir denebilir. Bu örgütü Almanya'da Adam Weishaupt beş kişi ile kurdu. Temel felsefesi "Dinler, insanlık tarihi boyunca baş belası olmuştur. Dinlerin etkisinden kurtulunmalı ve dünya bilimin ve teknolojinin ışığında yürümelidir" dendi. Esasen bu düşünce Avrupa tarihine bakıldığında doğrudur. Avrupa'da cehaletin körükörüne inanmanın insanı nerelere getirdiği ortadaydı. Müslüman Osmanlı ise Avrupa kadar cahil ve geri asla olmadı orta çağda. Gerek Endülüs'te gerekse Selçuklu devirlerinde ve öncesinde Müslümanlar büyük bir aydınlanma çağı yaşadılar. Yazdıkları kitaplarlarla çağlar ötesini aydınlattılar.

Ancak...

İlimünati, İslamın ne çeşit bir din olduğunu iyi biliyordu buna rağmen İslam'ı da savaşılacalar listesinin başına eklemişti. İlimünati'nin gözünü korkutan asla geleneksel İslam değildi.

İlimünati zamanla daha da büyüdü. Şirketleri oldu, aydınlanma merkezleri olarak kendilerine Üniversiteleri üs seçtiler. Buralara kendi güvendikleri adamları yetiştirip öğretim üyesi yaptılar. Bilgi çeşmesinin musluğundan içmeye gelenleri isteklerine boyun eğdirerek yukarlara taşıdılar, kimileri bakan, kimileri yüksek rütbeli bürokrat, milletvekili, sanatçı, yazar oldular, devlet başkanları da oldular. Böylece tüm ülkeleri ele geçirmeye başladılar. Bazı ülkeler hariç.

Ele geçirdikleri ülkelerdeki halkları ezberci eğitim sistemleriyle, satılmış, kalemşörlerle yönlendirdiler. Kendilerinin karşısına dikilebilecek hiç bir yazara, sanatçıya, siyasetçiye geçit vermediler. Öldürüp, manipüle edip, kasetlerini meydana çıkartıp yok ettiler. Uğur Mumcu ve Deniz Baykal gibi kimlikler böyle silindi tarih sahnesinden.

Peki ne yapmalı nasıl yapmalı? Gelinen nokta bu?

Kendimize şu soruyu sormalıyız şayet stratejik düşünmek istiyorsak.

1- Ne yapmalı?

2- Niçin yapmalı?

3- Kiminle yapmalı?

4- Nasıl yapmalı?

Bu sorulara Akşemseddin bugün yaşasaydı ne cevap verirdi?

Hz Muhammed bugün gelse ne yapardı?

Ellerine tespih alıp köşelerine çekilerek, "Allah zalimlerin belasını verir" deyip faceten yazıp otururlar mıydı?

Kendi cemaatlerini kurup uçtu kaçtı hikayeleriyle mürit mi toplarlardı? Küplerini mi doldururlardı? Lüks jeeplere  binip hava mı atarlardı? Ekranlarda sahte sahabeyi oynarken masa arkasına geçince CEO mu olurlardı?

Her ikisi de bugün gelse Müslümanlar da onları dinlerler miydi?

Hem vallahi hem billahi bugün gelselerd biz onların yolundan gitmek istemeyiz? Kendi cemaat liderimiz ne derse onu yapar Akşemseddin'i bırakın Hz Muhammed'i tıpkı Taif'te olduğu gibi taşlardı bu ümmet.

Neden mi?

Çünkü geldiği zaman önce yeniden en büyük sünneti Darül Erkam'ı kuracak, sonra toplumun müslüman görünümlü cenneti kurtarmış şımarık züppelerine bi ton laf söyleyecek, arkasından Darül Erkam'da çağrısını yapacak ilk gelen sadece 5-10 samimi Müslüman olacak, bunlara Kuran'ı "İLKESEL anlamaları gerekir "i anlatacak. Nasıl bir dayanışma gerektiğini SAFFAT suresinin anlamınıyla ifade edecek. En Güzel sesli Kuran okumaya gelenleri kovacak. Toplumun en geri kalmış yetim, fakirleri ve garibanlarını bulup onlarla yenidendayanışma sergileyecek. İşe zengin muhitlerdeki kodamanlarla değil, en gariban kesimlerdeki varoşlardan başlayacaktır emin olun.

Allah aşkına kim sever böyle peygamberi sencillerden başka? Cennet garantin yok amel (EMEK) olmadıkça. Hep ver hep ver. Oysa bu toplum "Vermek" dedim mi Allah korusun cinsellik anlıyor, pasif gay'lik veya o....luk anlıyor. Zekat, sadaka, yardım anlamıyor. İnfak dedim mi de "In F.ck" anlıyor. Bu toplumun islamın temeli olan en önemli erdem olan "AHLAKİLİK" anlaşılmıyor ki? ADİL olmak anlaşılmıyor ki?

Evet, İslami AYDINLANMA diğer adıyla İSLAMİ İLİMÜNATİ kesinlikle Dar'ül Erkam'dan başlamıştır. Cevap oradadır. Eğitim ve Dayanışma.

Lütfen aşağıdaki linkleri dikkatle okuyunuz. İslami Aydınlanma (İslamic Illimunation) ancak Dar'ül Erkam'la mümkündürü görün...

Dar'ül Erkam, Safa tepesindeydi. Safa tepe'si Kabe'nin doğusundadır. Kabe'nin doğu'sundan başlanır Tavaflara, Safa Tepe'sinden başlanır SA'ylara, buradan başlanmıyorsa yanlış yapılmış demektir.

Neden?

Hacerül Esved ve Kabe'nin Kapısı  doğu'dadır ve Işığa, güneşe, aydınlanmaya, Fatiha'ya açılır Ey Müslüman! Ne zaman düşünmeye başlayacaksın Allah aşkına!

Anlasana, Siyonist Emperyalist İlimünati tek gözüyle görüyor sen iki gözünü kapatamazsın.

Siyonist Emperyalist İlimünati bilimsel varlığını bile İslam'ın Güneşine borçlu, o aldığı bilgi ışığını Ra'nın kendinden sanıyor.

Emperyalist İlimünati ucu sivri hiyerarşiye hıyar gibi inanıyor da sen KABE'nin sadeliğinde hayatın ve inancın anlamını (Adalet Ahlak Sorumluluk ve Vicdan'ı) asla bulamadın.

Çünkü yaklaşık 900 kere Kuran'da bahsedilen "NE az düşünüyorsunuz?" ayetini umursamıyorsun. Aklını senden cahil egosu çamura batmış liderine teslim ediyorsun.

Selam, düşünenlere, selam akledenlere, selam sencil duyguları besleyip biriktirme hastalığına yakalanmayarak ve Allah'a güven ve umut bunalımı yaşamayanlara. Selam SENCİL TÜM DOSTLARA. Her nerede yaşıyorlarsa...

Lütfen Darül Erkam Linkini, Kabe'nin Mesajını, diğer bazı faydalı linkleri okumadıysanız okuyun....

http://blog.milliyet.com.tr/dar-ul-erkam-in-hedefi-olan-kisilik-kimdir-/Blog/?BlogNo=376844

http://blog.milliyet.com.tr/darul-erkam-nedir-/Blog/?BlogNo=382779

http://blog.milliyet.com.tr/kabe-nin-sifresi-ve-gercek-sirri-nedir-/Blog/?BlogNo=313534

http://blog.milliyet.com.tr/turkler--katoliklere-tercih-edilir-aksemseddin-vizyonunun-gerceklesmesi-sonucudur/Blog/?BlogNo=349178

http://blog.milliyet.com.tr/istanbul-un-fethi-neden-yeni-bir-cag-acti---da-vinci-sifresi-ve-aksemseddin-iliskisi/Blog/?BlogNo=243887

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..