Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Şubat '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Ispanaklı Çanak Köfte

Ispanaklı Çanak Köfte
 

Ispanaklı Çanak Köfte


Malzemeleri:

Köfte için: Yarım kilogram kıyma
1 adet kuru soğan
1 tutam maydanoz
1 Dilim bayat ekmek içi
1 tutam tuz ve karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
1 adet yumurta

Ispanaklı İç İçin: Yarım kilogram ıspanak
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
Bir tutam tuz ve karabiber
Sıvıyağ

Sos İçin:  2 adet olgun domates
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 bir tutam kuru nane

Köftenin Yapılışı: Derin bir kap içerisine kuru soğanı rendeliyoruz. Maydanozu ince ince kıyıyoruz. Kıymayı kabın içerisine alıyoruz. Karabiberi ve tuzu ekliyoruz. Bir miktar da yenibahar ekleyelim. Bir adet yumurtayı kırıyoruz. Ekmeği karıştırma kabının içerisine ufalıyoruz. Kıvama gelene kadar köftemizi yoğuruyoruz. Kıvama geldikten sonra bir fırın tepsisine çanak şeklini vererek diziyoruz. Şekillendirirken ellerimizi ıslatıyoruz ki yapışmasın düzgün bir şekil verebilelim.

Daha sonra önceden ısıttığımız 180 derecelik fırına köfteleri veriyoruz. Piştikten sonra içerisine ıspanaklarımızı dolduracağız.

Ispanaklı İçin Yapılışı: Ispanaklarımızı güzelce yıkıyor ve doğruyoruz. Kuru soğanı, ince kıydığımız sarımsakları, bir miktar sıvı yağ ile birlikte tavada soteliyoruz. İçerisine tuz ve karabiberini ekliyoruz.

Ispanaklarımız piştikten sonra tepside bizi bekleyen köftelerin içlerine doğruyoruz. Ispanakların üzerine rendelenmiş kaşar peynirini koyuyoruz.

Sosun Yapılışı: Olgun domateslerimizin kabuklarını soyarak rendeleyelim. Bir yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte domatesleri pişirelim. Piştikten sonra içerisine bir miktar kuru nane koyalım. Karıştıralım.

Fırından çıkardığımız ıspanaklı çanak köftesinin erimiş kaşarların üzerine bir yemek kaşığı kadar sos dökerek servis ediyoruz. Afiyet olsun.

http://www.yemektariflerim.com/ispanakli-canak-kofte.html

 

 
Toplam blog
: 29
: 608
Kayıt tarihi
: 13.01.14
 
 

Profesyonel olarak aşçılığı meslek edindim.    ..