- Kategori
- Yemek - Mutfak
Ispanaklı kek

Tadı çok lezzetli ve rengi yeşil olan yapılışı çok kolay ıspanaklı kek;
MALZEMELER:
- 3 adet yumurta
- 1, 5 su bardağı şeker,
- 1 / 2 su bardağı sıvıyağ,
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı ıspanak püresi
KREMASI İÇİN:
- 2 su bardağı süt
- 2 poşet krem şanti
YAPILIŞI:
Önce ıspanağın yaprakları yıkanır, kurulanır ve robotta incecik kıyılır.
Krem şanti ve soğuk süt mikser yardımıyla 3-4 dak. çırpılarak buzdolabında bekletilir.
Yumurta ve şeker iyice 4-5 dak. çırpılır, diğer malzemelerde teker teker eklenerek
kekin hamuru yapılır
Yağlanmış fırın kalıbına keki döküp, 180 derecede 35-40 dak. pişirilir.
Fırından çıkarılan kek düz bir tepsiye alınıp kenarları ince bir şekilde kesilir,
kesilen kenarlar soğuyunca robotta ufalanır,
Kek soğuyunca ip yardıyla ortadan ikiye bölünür
Arasına, üstüne ve yanlarına krem şanti eşit ve düz bir şekilde sürülür,
Robotta ufalanan kenarlar kekin üstüne ve yanlarına serpiştirilir..
AFİYET OLSUN