- Kategori
- Yöresel Yemekler
Isparta'nın Gül Reçeli

Isparta'nın Gül Reçeli (alıntı)
Ben Isparta’nın Senirkent ilçesi geliniyim. Senirkent’e gittiğim zaman, kayınvalidem bana özel diktirdiği yöreye ait ipek şalvarı, başıma da Hacı örtüsünü verir ve: “ Hadi gelin bakalım reçel yapmayı biliyor musun?). Diyerek önüme reçellik gülleri koyardı. Allah selamet versin. Nereden bileceğim Isparta Reçelini. Sağ olsun, imdadıma eltim yetişir bana öğretirdi. Onun vasıtası ile öğrendim Isparta Gül Reçelini.
YAPILIŞI;
500 gram reçellik kırmızı gül ayıklanıp yıkanır, süzülerek bir tencereye alınır. Üzerine 7 bardak toz şeker, 2 çorba kaşığı limon suyu eklenir. Güllerle birlikte karıştırılır ve yarım saat bekletilir. 2.5 su bardağı su eklenerek, tencerenin ağzı açık olarak, koyulaşıncaya kadar kaynatılır. Kaynamaya başlayınca ocak kısılır. Kaynarken köpükleri alınır. Reçel kıvamına gelince ocağın altı kapatılır soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra kavanozlara boşaltılıp ağzı iyice kapatılır. Afiyet olsun.
NAHİDE ÇELEBİ